Derfor skal du spise kold pasta

Skrevet af Lotte Sørensen

25/10/2014

Dagens topnyheder

Har du også lært, at pasta, ris og kartofler er fy-fy, hvis du vil tabe dig? Det er sandt, hvis du spiser maden varm. Men lader du maden bliver kold, bliver det pludseligt væsentligt sundere.

Det skriver aftenposten.no.

Læs også: Vælg den, du vil: Derfor er din slankekur ligegyldig

Pasta, ris og kartofler er fyldt med stivelse, som bliver omdannet til sukker, når du spiser det varmt. Udover at det feder, får det dit blodsukker til at stige. Men får maden lov at køle ned, bliver stivelsen mere resistent og opfører sig i stedet mere som kostfibre, som feder meget mindre.

Læs også: Dette par indgik slanke-pagt inden bryllup: Se deres utrolige forvandling

Den norske kostekspert Fedon Lindberg mener, at blodsukkerstigningen bliver 23-30 procent mindre, mens den britiske læge Michael Mosley mener, at tallet er nærmere 50 procent.

Den gode nyhed er, at tricket også virker, selvom du genopvarmer pasta, ris og kartofler.