Derfor skal du tjekke private mails i arbejdstiden

Skrevet af Aller Media

26/02/2014

Dagens topnyheder

Kigger du dig halvt bagover skuldrene, hver gang du tjekker en mail på telefonen eller svarer på en facebookbesked af frygt for, at din chef skal snuppe dig i ikke at passe den tjans, du er ansat til? Så skulle du måske hellere bruge energien på at nyde din korte pause og trøste dig med, at du bliver en bedre medarbejder for firmaet, når du bruger lidt tid på dig selv. Det skriver The Huffington Post.



Mere succes til firmaet


Umiddelbart skulle man tro at medarbejdere er mere produktive, hvis de passer deres job, men nye undersøgelser lavet af Society for Industrial and Organizational Psychology viser det modsatte:



-Kan medarbejderen tage små pauser med deres telefoner igennem dagen vil det have en positiv indflydelse på deres generelle velbefindende, når arbejdsdagen slutter, siger Sooyeol Kim fra Kansas State University, som står bag studiet.



Lyver du også for dig selv, så se på udeoghjemme.dk hvorfor et er en dum idé 



Forskerne har fundet frem til, at der er et positivt link mellem brugen af smartphones, de korte pauser og den følelse ansatte har ved endt arbejdsdag. Testpersonerne meldte ganske enkelt tilbage, at brugte de deres telefon til små private ting i løbet af arbejdsdagen, så gav det dem et løft. Og dette løft medfører mere lyst til at kaste sig over arbejdsopgaverne.



Du kan også smide telefonen og gå en tur, for ifølge udeoghjemme.dk vil det også gøre dig glad 


Derfor forslår forskerne, at arbejdspladser lader folk gøre brug af telefoner i arbejdstiden, hvis de gerne vil have glade og mere produktive medarbejder. Dog slår de også fast, at det er en balancegang og at for meget ’privat-tid’ ikke er givtigt for arbejdspladsen.



Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media