Derfor styrtdykker Wozniacki ikke på ranglisten

Tidligere landstræner Morten Christensen giver her et bud på, hvorfor Caroline Wozniacki trods et miserabelt forår ligger nummer ni på tennisårets ’formbarometerMed fugtige øjne mødte Caroline Wozniacki pressen onsdag aften i Paris.

Nederlaget i anden runde ved Grand Slam-turneringen French Open til verdensranglistens nummer 47, Bojana Jovanovski, havde tydeligevis gjort ondt.

Men selvom den danske tennisspiller løb ind i en tidlig exit, er hun ikke desto mindre nummer 10 på verdensranglisten, der tæller de seneste 12 måneders resultater, og hun er nummer ni på formbarometeret WTA Championships Race to Istanbul’, hvor alle indeværende års resultater tæller.

- Jeg kan godt forstå, hvis den alment tennisinteresserede dansker undrer sig. For det kan jo ikke ligefrem påstås, at Caroline det seneste år har spillet lige så godt og stabilt, som da hun lå nummer et på verdensranglisten (fra oktober 2010 til januar 2012, red.), siger Dansk Tennis Forbunds tidligere landstræner Morten Christensen, der rejste fast med hende, da hun i 2006 blandt andet vandt Wimbledons pigesingle.

Men ifølge Morten Christensen, der nu blandt andet har plads i det danske Davis Cup-holds trænerteam, er der en god forklaring på, hvorfor der ikke er rokket ved Caroline Wozniackis status som top 10-spiller.

- Mænd er sammenlignet med kvinder mentalt mere stabile. Mens Djokovic, Nadal, Federer og Murray i de store finaler næsten altid præsterer på højeste niveau, er det sjældent, man ser det samme hos kvinderne. De svinger mere. Hvis man ser bort fra Serena Williams, Maria Sharapova og Victoria Azarenka, der stort set har vundet alt i de perioder, hvor de har været skadesfrie, slår de andre spillere hinanden på kryds og tværs. Der skal hos kvinderne derfor kun et enkelt eller to rigtigt gode resultater pr. halvår til for at placere sig i toppen af verdensranglisten, siger Morten Christensen.

At Caroline Wozniacki på formbarometeret er nummer ni skyldes det faktum, at danskeren er blandt de mest turneringsaktive.

Mens nummer et, Serena Williams, har erobret sine 4.960 verdensrangliste-point gennem deltagelse i ni turneringer, har Caroline hentet sine 1.675 point i fire turneringer flere. Heraf er alene de 700 fra kvalifikationen til Indian Wells-finalen i marts.

- Caroline har altid elsket at holde sig skarp ved at spille så mange kampe som muligt. I det halvandet år, hun var verdensetter, nåede hun ikke en eneste Grand Slam-finale, men forsvarede sin position, fordi Serena Williams og Maria Sharapova var skadet, fordi hun vandt mange mellemstore turneringer, og fordi de store titler blev ligeligt fordelt mellem flere spillere, siger Morten Christensen.

Spørgsmålet er imidlertid, hvor længe Caroline Wozniacki fortsat er top 10-spiller.

- Banalt sagt skal hun til at vinde nogle kampe. Ellers begynder rutsjeturen snart, siger Morten Christensen, der gerne ser, at hendes græssæson i år bliver bedre end i fjor, hvor hun røg ud i første runde i både Eastbourne og Wimbledon.

- Jeg kan godt forstå, at hun efter French Open tager tilbage til Monaco. Derhjemme kan hun i fred og ro lade batterierne op. Og det har hun brug for. Det er tydeligt at se, at modstanderne ikke længere har samme respekt for hende som tidligere. Engang tabte hun sjældent til spillere under top-25. I år har det mere været reglen mere end undtagelsen, at hun har tabt til lavere rangerede, siger Morten Christensen.

 

Dagens Gossip