Derfor taber du dig langsommere end din mand

En ny undersøgelse fastslår, hvad mange kvinder længe har vidst: det er lettere for mænd at tabe sig.

Ikke at det er uforståeligt, for mænd er simpelthen bedre til at holde kuren og lader sig ikke så let styre af deres følelser, som kvinder gør i forhold til trøstespisning.

Det er vægttabsvirksomheden Slimming World, der står bag den store undersøgelse, hvor vægttabsforløb blandt 1,2 millioner brugere er blevet fulgt gennem en periode på 12 uger.

I gennemsnit tabte kvinderne sig knap 5 kilo, mens mændene tabte sig 7,3 kilo gennem forløbet. Det skriver Dailymail.co.uk.

Kom godt i gang med slankesuccesen, Dukan kuren, som bl.a. Hertuginde Kate sværger til, på udeoghjemme.dk

- Forskning peger på, at mænds hjerner er mere løsningsorienterede. De er mere fokuserede, får en bedre start, og de er mindre tilbøjelige til at blive distraherede eller afsporede af andre begivenheder i deres liv, siger Jacquie Lavin, der er læge og chef for ernæring og forskning hos Slimming World, til Dailymail.co.uk.

Kvinderne lader sig styre af følelserne

Kvinder har det ifølge lægen med at ryge ud i trøstespisning, når livet går dem imod.

De har også brug for mere emotionel støtte i forbindelse med et vægttab end mænd.

- Kvinder har som regel brug for et højere niveau af følelsesmæssig støtte for at afdække deres problemer i forbindelse med mad og brug for mere hjælp til at genvinde kontrollen over deres valg, i hvad der kan være et svært og tiltrækkende kostmiljø. Og de er mere tilbøjelige til at fortælle os, at stressende og følelsesmæssige begivenheder i deres liv saboterer deres vægttab, siger Jacquie Lavin.

Derfor bliver du hurtigt sulten igen. Se hvad du kan gøre anderledes på Soendag.dk

Et forløb der giver mening for den enkelte

Dog understreger lægen at alle mennesker er forskellige, og der er også kvinder, der er rigtigt gode til at styre et vægttabsforløb, ligesom der er mænd, der kan have svært ved det.

Det vigtigste er, at man får tilrettelagt et forløb, der er realistisk og praktisk muligt i forhold til det liv, man lever.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip