Derfor vandt Rungsted kampen om dansk stortalent

Men for Nikolaj Rosenthal, 21, vejede genopstandne Rungsted tungere end økonomisk mere attraktive kontrakter og mere sikre medaljekort.

– Jeg har altid haft et godt øje til Rungsted. Det går tilbage til dengang, jeg var en halv snes år, og min far, der er ishockeyentusiast, tog mig med i Hørsholm Skøjtehal. Det var det år, Rungsted blev danske mestre. Jeg tænkte, at det ville være stort at være en af dem, der løb rundt derude på isen, siger han.

– Rungsted har startet et spændende projekt, som jeg gerne vil være en del af. Jeg glæder mig også til at få større ansvar. Det spillede også ind i mit skifte.

Nikolaj Rosenthal tog i 2010 fra barndomsklubben Gentofte til Bismarck Bobcats i NAHL. Efter tilbagekomsten i 2011 spillede han i Copenhagen Hockey, indtil han i januar blev lejet ud til de senere danske mestre, Sønderjyske.

– Samtlige klubber i AL-Bank Ligaen spurgte på ham, siger Rungsted Ishockeys direktør, Thomas Friberg, som dengang var direktør for Copenhagen Hockey.

Matchvindertypen Nikolaj Rosenthal imponerede i denne sæson både på bundholdet Copenhagen Hockey (11 mål og 7 assist i 26 kampe) og i Sønderjyske, hvor han i 13 grundseriekampe blev noteret for 5 mål og 2 assist og i playoff på vej mod guldet for 2 mål og 5 assist i 16 kampe.

– Jeg er meget spændt på den effekt, Joe Clark vil få på holdet. Det passer mig fint med en amerikansk coach, siger den hurtige og aggressive Nikolaj Rosenthal.

– Nu arbejdes der på at få udenlandske spillere til Rungsted. Det er interessante uger, vi går ind i.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip