Derfor vil Dansk Folkeparti ikke have billige boliger

Den tidligere regering indførte loven om billige boliger, der skulle sikre, at 25 procent af nybyggeriet herhjemme blev reserveret som billige boliger, så der også var steder at bo for skolelærere, sygeplejersker og politbetjente samt socialt udsatte. 

Men den lov stemte Dansk Folkeparti imod, da den blev vedtaget, og nu har de sammen med regeringen besluttet at rulle ordningen tilbage. 

Men det er ikke fordi, Dansk Folkeparti ikke vil give betjente og sygeplejersker mulighed for at bo i byerne, siger boligordfører Merete Dea Larsen. 

- Der er da sympatiske træk i ordningen, men vi vil ikke være med til, at private bygherrer skal tvinges til at reservere en del af boligerne til kommunen - det minder om ekspropriation, siger Merete Dea Larsen til Dagens.dk. 

Umiddelbart betyder tilbagerulningen af loven om billige boliger, at det vil blive særdeles svært for en stor gruppe mennesker at få en bolig i de større byer, og selvom Merete Dea Larsen gerne vil have plads til betjente og sygeplejersker, så har Dansk Folkeparti endnu ingen ide om, hvordan det skal ske. 

- Vi vil gerne have de samfundsgrupper i byerne, men vi må se på, om ikke der er nogle andre muligheder siger boligordføreren til Dagens.dk, og nævner indgreb i de høje ejendomsskatter og mulighederne for at bygge højt som eksempel på mulige tiltag, men hun erkender, at der ikke er nogle konkrete planer. 

- Jeg har ikke noget alternativt forslag endnu, nej, siger Merete Dea Larsen til Dagens.dk. 

Og netop det, at der ikke er noget konkret alternativ, er dybt kritisabelt, lyder det fra Socialdemokraterne, der også har svært ved at se mulighederne for at bygge højt og ændringer af ejendomsskatterne som en mulighed.

- Tid er en vigtig faktor i det her. Vi ser en stigning af hjemløse, og hvis de problemer skal vokse sig større fremover, fordi Dansk Folkeparti går imod en velfungerende ordning, så ender vi med langt større problemer end nu, siger Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil til Dagens.dk. 

- Det er hovedløst. Uanset hvor lang tid der går, før de kommer op med en ny måde at komme de her problemer i møde, så har jeg endnu ikke hørt om modeller, der er ligeså effektive til at skaffe billige boliger, men de må endelig bevise det modsatte, siger hun. 

Dagens Gossip