Derfor vil Dortmund stadig have Eriksen

Christian Eriksen er et brandvarmt navn på transfer-rygtebørsen, og danskeren har selv bidraget til spekulationerne ved at sige, at hans agent har været i kontakt med Borussia Dortmund. Samtidigt fik Eriksen sagt, at Dortmund var en klub, han gerne ville spille i.

Sent mandag aften kom det dog frem, at Dortmund var blevet enige med det belgiske stortalent Kevin De Bruyne om et skifte, efter Chelsea-spilleren i sæsonens løb havde imponeret Dortmund-manager Jürgen Klopp under sit lejeophold i Werder Bremen.

Dortmund og Chelsea mangler dog stadig at blive enige om en overgangssum for De Bruyne, før skiftet er en realitet. Nyheden om et muligt køb af De Bruyne skabte straks spekulationer om, at Eriksen ikke længere var en del af Dortmunds planer, da den 21-årige belgier er offensiv midtbanespiller - akkurat som den jævnaldrende dansker – og dermed en oplagt arvtager til den plads, som Mario Götze efterlader med skiftet til Bayern München.

Men Eriksen er i allerhøjeste grad stadig på Dortmunds ønskeseddel, vurderer journalist Jörg Weiler, som dækker klubben for avisen Bild. Klubben har nemlig sat sig for at opruste kraftigt i sommerens transfervindue, så de gulsorte fra Ruhr-distriktet både kan gøre sig gældende i Champions League og i langt højere grad presse Bayern München i Bundesligaen, end klubben formåede i denne sæson.

- Klubben skal bruge seks-otte nye klassespillere til sommer, og Eriksen er et rigtigt godt bud på en af spillerne. Bredden har ikke været god nok i år, og det har kostet i Bundesligaen. Det vil klubben ikke risikere næste sæson. Og med indtægter på 37 mio. euro for salget af Götze og cirka 50 mio. euro for Champions League, har den også pengene til det, siger Jörg Weiler.

Matthias Dersch, der er sportsredaktør på avisen Ruhr Nachrichten, ser også gode muligheder for et Eriksen-skifte til den tyske storklub.

- Dortmund afviser konsekvent at tale om transferrygter, men vi ved, at klubben er meget interesseret i Eriksen, som vil passe rigtig godt til den offensive midtbane. De vil gerne finde spillere i prisklassen 10-20 mio. euro, så det bliver afgørende for Dortmund, at Ajax ikke prøver at presse prisen for meget op, siger Matthias Dersch.

Spørgsmålet er dog, om Eriksen har talt over sig, da han løftede sløret for den tiltagende flirt med Champions League-finalisterne. Da sporten.dk i går var i kontakt med Christian Eriksens agent Martin Schoots, forsøgte han i hvert fald at dæmpe forbindelsen til Dortmund.

- Vi kender officielt til deres (Dortmund, red.) interesse. Vi vil foretrække ikke at kommentere på rygter. Vi kan sige, at Christian for første gang, siden han kom til Ajax, overvejer at forlade klubben. Men vi befinder os kun i maj, så vi må se, hvad der sker, skev Eriksens agent Martin Schoots i en sms, hvor han samtidig understregede, at hans klient er en eftertragtet herre.

- Der er interesse fra adskillige klubber, men det er for tidligt at sige, hvor Christians fremtid ligger.

Borussia Dortmund er ifølge hollandske Voetbal International en af tre klubber, som har været i direkte kontakt med Ajax Amsterdam omkring Christian Eriksen.

Ud over Dortmund drejer det sig ifølge avisens oplysninger om Liverpool og Everton. Vurderet ud fra Eriksens udtalelser, der mandag blev bragt i hollandske De Telegraaf, er det dog Dortmund, der trækker mest i den danske landsholdsstjerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip