Derfor vil Riis undgå Touren

Den danske holdejer har holdt sig i baggrunden lige siden september sidste år, da Tyler Hamiltons bog med dopingbeskyldninger mod Riis kom på gaden.

Riis vil gerne undgå at svare på spørgsmål om doping, hvilket også af en af årsagerne til, at han formentlig ikke vil indtage en så fremtrædende rolle til Tour de France til sommer, som han er vant til.

Det er ikke kun den danske presse, som forsøger at få Riis i tale. Den internationale presse undrer sig også over Riis’ stilhed i forhold til dopingspørgsmålene, fortæller journalist Andrew Hood fra det amerikanske cykelsite velonews.com. Han har forgæves forsøgt at få svar fra Riis, fordi det er en stor historie internationalt.

- Vores tophistorier er USA-baserede, men alt med Riis er interessant for os og for vores amerikanske læsere. Specielt fordi flere amerikanske ryttere var en del af Riis’ hold gennem årene, siger Hood, som også vil opsøge Bjarne Riis, når han dukker op til Tour de France, for at spørge til hvad der foregik på Team CSC i begyndelsen af 00erne.

I cykelsporten er der én altoverskyggende begivenhed på løbskalenderen, og det er Tour de France. Interessen, prestigen og ikke mindst opbuddet af journalister er enormt i forhold til øvrige løb. Derfor ved Riis, at opmærksomheden vil rette sig mod ham, og opmærksomheden bliver ikke mindre af, at han stiller op med løbets favorit, Alberto Contador.

TV2 stiller som vanligt med et stort hold til at dække Tour de France, og TV-stationen vil gå hårdt efter at få Bjarne Riis i tale. Hvis Riis fortsætter tavsheden, så bliver det svært for ham selv, fastslår TV2 Sportens chef, Frederik Lauesen.

- Jeg forventer, at Bjarne Riis finder ud af, om han skal udtale sig inden Touren. Ellers får han en hård tur, hvis alle vil rive i ham hele tiden, siger Lauesen, som har nye reportere i Frankrig i form af blandt andre TV-værterne Claus Elming og Stéphanie Surrugue.

- Hvis Riis ikke vil svare, kan vi ikke gøre noget udover at respektere det, men så må vi finde ud af, om det skal have nogle konsekvenser, siger TV2 Sportens chef.

Rolf Sørensen har et indgående kendskab til Bjarne Riis, og han ved, hvordan det er, at holde sig væk fra pressens kritiske spørgsmål. Han ved ikke, i hvilket omfang Riis vil være til stede under Tour de France, men han kan sætte sig ind i det pres, som vil møde den danske holdejer i Frankrig, og Sørensen tror ganske enkelt, at Riis ikke orker det.

- Hvis jeg har været skyts for aviserne, så har Riis været det i atombombe-agtige tilstande. Jeg tror simpelthen ikke, at Riis magter det mere oven i sit hoved. Jeg tror ikke, at han har kræfter til det mere, vurderer Sørensen.

Team Saxo-Tinkoffs pressechef, Anders Damgaard, fortæller, at der ikke er noget nyt at tilføje i den sammenhæng. Pressechefen oplyser, at han forventer, at Bjarne Riis kommer til Tour de France, men ønsker ikke at oplyse i hvilket omfang, og om Riis stiller op til pressemøde inden løbets start, som det er sædvane.

Dagens Gossip