Derfor vinder skolens 'taber’ og 'nørd' til sidst

Husker du ham eller hende, der var ekstremt populær i skolen, mens du følte det, som om du gik i ét med tapetet?

Det viser sig, at du formentlig har bedre odds for et godt liv på den lange bane. Folk, der var populære i skolen, har nemlig større risiko for at blive alkoholikere og kriminelle. Det skriver Metro.co.uk.

Et forskningsstudium lavet på University of Virginina viser, at de skolens populære børn og unge har større risiko for at møde problemer senere i livet. Forskerne fulgte 180 amerikanske teenagere fra de var 13 år og et årti frem.

- Det lader til, at mens de såkaldt seje teenageres opførsel måske har været kædet sammen med tidlig popularitet, så behøvede disse teenagere mere og mere ekstrem opførsel for at prøve at virke seje, i hvert fald over for en bestemt gruppe af andre teenagere, siger professor Joseph Allen, der stod bag studiet.

Læs også: 6 tegn på, at din kæreste er psykopat

Derfor blev skolens populære personer involveret i mere seriøs, kriminel opførsel og alkohol- og narkoforbrug i løbet af puberteten.

- Disse tidligere seje teenagere virkede mindre kompetente socialt og på andre måder end deres mindre seje skolekamerater på det tidspunkt, hvor de nåede de unge voksenår, siger han.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip