Designere bliver bedt om at skabe den perfekte kvindekrop: Resultatet er tankevækkende

I det sydamerikanske land Columbia har den perfekte kvinde brede hofter og kurvede former, mens drømmekvinden i Kina er spinkel og uden sul på kroppen.

Sådan kan man tolke resultatet af det tankevækkende og digitalt eksperiment, der netop er blevet foretaget af 18 kvindelige grafiske designere fra vidt forskellige lande. 

Med hjælp fra Photoshop - et computerprogram med masser af muligheder for billedmanipulation - blev designerne bedt om at skabe et fotografi, som de mente repræsenterede hjemlandets tolkning af den perfekte kvindekrop.

Læs også: Utroligt: Den eneste forskel på disse billeder er tre minutter

Alle de digitale troldmænd skulle tage udgangspunkt i dette billede:

De forskellige billeder viser, at der heldigvis ikke findes én perfekt kvindekrop.

Samtidig kan resultateterne af de digitale frembringelser af drømmekvinden alt efter temperament kaldes alt fra chokerende til grinagtige - men de manipulerede fotografier er i hvert fald tankevækkende. 

Her er forskelligen på den amerikanske og britiske tolkning af den perfekte krop:

Den computerkyndige designer fra Kina var mest flittig med at bruge de manipulerende muligheder i Photoshop, og ifølge Daily Mail er 'den kinesiske kvinde' faktisk så spinkel, at hun efter engelske standarter er i samme vægtklasse som anoreksipatienter.

Bag eksperimentet står hjemmesiden Superdrug Online Doctors, og de forklarer tankerne bag initiativet således:

- Målet med projektet er et forsøg på at skabe en bedre forståelse for de potentielt urealistiske skønhedsidealer og at vise, hvordan et sådan pres ser ud vidt forskellige steder på Jorden. 

Se alle 'de perfekte kvinder' i billedgalleriet under artiklen. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip