Desperat par på rov: Stjal bil og væltede 90-årig kvinde med rollator omkuld

Skrevet af admin

18/02/2016

Mest læste i dag

Knap var et yngre par torsdag blevet løsladt, før de ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kastede sig ud i ny kriminalitet, der endte med, at de overfaldt en 90-årig kvinde i Bramming ved Esbjerg.

Den 20-årige kvinde og 25-årige mand blev natten til torsdag anholdt, efter at de ifølge politiet først havde stjålet en bil og derefter var brudt ind i en Bed and Breakfast.

De blev bragt til politistationen i Esbjerg, hvor de i løbet af torsdagen blev afhørt og løsladt.

- Fra politistationen går de 300 meter ned ad gaden og stjæler en ny bil, fortæller vagtchef Jan Stokholm til Ritzau.

Lidt senere får politiet en anmeldelse fra en mand i Gredstedbro nord for Ribe.

- Han er ved at hæve kontanter i en pengeautomat, da en kvinde pludselig dukker op og forsøger at tage pengene fra ham, forklarer vagtchefen.

Kvindens forehavende lykkedes ikke, og da manden beskriver den bil, som hun efterfølgende løber hen til, ved politiet, hvem man skal lede efter.

- Der er ingen tvivl om, at det er den bil, som blev stjålet i Esbjerg. Den tilhører nemlig et pizzeria og har forretningens logo trykt på siden, siger Jan Stokholm.

Kort efter klokken 16 kommer så en anmeldelse fra Bramming. Her er en 90-årig kvinde med rollator blevet væltet omkuld og frastjålet sin taske.

- Hun slipper heldigvis med nogle overfladiske skrammer, siger Jan Stokholm.

Kvinden kunne fortælle, at hun var blevet overfaldet af en mand og en kvinde, der kørte fra stedet i en lys bil med tekst på siden, og inden længe blev parret anholdt syd for Ribe.

Fredag vil manden og kvinden formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Det vil dog først blive endeligt afgjort af juristerne hos Syd- og Sønderjyllands Politi fredag formiddag.

/ritzau/