Desperate forældre beslaglægger Syrien-krigeres pas

De to drenge er ikke de eneste umyndige unge mænd, der er rejst til Syriens krig. På et debatmøde i maj i år fortalte centerleder Jakob Ilum fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), at tjenesten har kendskab til danske Syrien-krigere helt ned i 16-års-alderen. De ældste er i 50erne.

Som en her og nu-løsning har desperate københavnske forældre beslaglagt de unges pas. Det er sket efter råd fra politiet, forklarer Torben Randdrup, der er specialkonsulent i den kriminalpræventive afdeling hos Københavns Politi:

»Når man inddrager passet, kan de ikke umiddelbart tage af sted.«

Det er ikke i sig selv ulovligt at rejse til Syrien. Politiet kan kun advare de unge mod at tage af sted. På mødet i Aarhus advarede PETs Jakob Ilum i kraftige vendinger de unge mod, hvad de risikerer at møde i Syrien:

»Man bliver decideret bedt om at henrette gidsler for at vise sit værd, og for at vise at de vil det, de siger, de vil, når de kommer ned og kæmper for grupperne. Det er klart, at det er en enorm forråelse for en ung person fra Danmark, der kommer ned og står i den situation.«

PET ønsker ikke at uddybe Jakob Ilums udtalelser, eller bekræfte om danske krigere i Syrien decideret er blevet stillet over for krav om at deltage i henrettelser af gidsler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip