Desperate ledige stormer vikarbureauerne

Stadig flere ledige flokkes til landets store vikarbureauer i et forsøg på at redde privatøkonomien med vikararbejde, så de ikke mister retten til dagpenge eller efterløn, skriver Politiken.

»Selv om vi ikke laver statistikker, kan vi mærke, at der er rigtig mange dagpengemodtager blandt dem, der søger ind som vikarer. Og de er meget mere sultne efter arbejde, end vi er vant til, og parate til at gå ind i vikariater med et jobindhold, der ligger langt fra deres sædvanlige fag og lønniveau. Nogle siger ligefrem: Jeg tager hvad som helst«, fortæller Kristian Nærø, øverste chef for den danske afdeling i det internationale vikarbureau Manpower.

En analyse fra Vikarbureauernes Brancheorganisation (VB) viser, at der i 2013 har været en kraftig stigning i beskæftigelsen inden for vikarbureauer, der nu tæller omkring 25.000 personer.

3F mener, at halveringen af de lediges dagpengeperiode fra fire til to år en afgørende årsag til, at mange ledige prøver lykken som vikarer.

»Der er ingen tvivl om, at dagpengestramningerne har været med til at øge antallet af vikarer. Når folk er ved at falde ud af dagpengesystemet, bliver de mere aggressive i forhold til jobbene«, siger forhandlingssekretær i 3F Industrigruppen Bjarne Mortensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip