Det afslører dit profilbillede om dig

Hele 72 procent af alle danskere har en Facebook-profil.

Derudover er vi som folkefærd også fornemt repræsenteret på Twitter, Instagram, Linkedin, Tinder samt en lang række andre sociale medier, og derfor har størstedele af os også et profilbillede et eller andet sted på nettet.

Men hvor meget tænker du over, hvilket profilbillede du vælger, og hvad det mon siger om dig?

Her er en liste med syv punkter, der kan være med til at fortælle, hvem du er ud fra din profilbillede.

1. Du har selv taget dit profilbillede: Hvis du har selfie-fotograferet dig til dit eget profilbillede, så viser det tydeligt, at det betyder en del for dig, hvordan du tager dig ud, og hvad folk tænker om dig. Bevares - det kan også betyde, at der ikke lige var noget i nærheden, da billedet skulle tages, men ofte tager folk selv deres profilbilleder, så de kan bruge 100 forsøg på at smile på den helt rigtige måde. Derfor er der oftest lidt forfængelighed over selfie-profilbilleder.

2. Der er andre med på dit profilbillede: Hvis du enten er omgivet af venner eller familie på dit profilbillede, så er du sikkert ekstrovert og vil i øvrigt gerne introducerer omverdenen til dem, der står dig nær. Flere på ét profilbillede viser, at det betyder mindre, hvordan du selv tager dig ud, og at du i stedet har fokus på det sociale. Du viser tilmed, at du ikke er bleg for at indrage folk i dit liv og på din personlige profil.

3. Dit profilbillede viser noget specifikt, men ikke dit ansigt: Hvis dit ansigt ikke er at finde på dit profilbillede, så er du først og fremmest ikke optaget af, at hele din vennekreds skal se, hvor godt du ser ud. I stedet illustrerer disse profilbilleder ofte, at brugeren har tænkt en del over, hvad der skal vises, og i de fleste tilfælde indeholder disse profilbilleder noget, som indehaveren går op i eller holder af.

4. Dit profilbillede viser noget udefinerbart: Et mønster, en farve, et par blade eller omridset af en bordkant kan sagtens fremstå som et flot og æstetisk profilbillede. Samtidig udstråler det dog både noget intetsigende og en lukkethed, der enten tyder på et stort behov for anonymitet på nettet, eller på manglende kreativitet. Du fremstår introvert og privat.

5. Du har et naturbillede på din profil: Hvis dit profilbillede viser en solnedgang, en grøn forårsskov eller andre smukke naturbilleder, så udstråler du en ro og et overskud via din sociale profil. Du har hverken et behov for at vise dig selv, din familie eller din yndlingsfilm frem, men samtidig har du alligevel taget stilling, og du har valgt, at andre skal glædes ved at se på noget roligt og smukt.

6. Du har et citat som dit profilbillede: I løbet af de senere år er der gået inflation i ‘livskloge’ citater, der især er blevet populære som tatoveringer eller som cover- og profilbilleder på Facebook. Er du én af dem, der har en tekst, hvor dit ansigt ellers kunne have været, så er det fordi, du har lyst til at offentliggøre et budskab, som siger noget om dig selv (det vil du i hvert fald gerne have det til). Et citat viser følsomhed og en lyst til, at folk skal vide noget om dig. Dog kan profilbilleder med et citat ofte komme til at fremstå forholdsvis klichefyldte.

7. Du har ikke noget profilbillede: Hvis du bare har det anonyme Facebook-omrids af en mand eller kvinde, så er det enten fordi du er forholdsvis gammel eller forholdsvis ligeglad med sociale medier. Under alle omstændigheder fremstår du utrolig anonym og ikke særlig udadvendt. Et manglende profilbillede betyder oftest, at man kun sjældent benytter sig af sociale medier.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip