Det bliver måske dyrere at være boligejer

Skrevet af admin

25/04/2016

Mest læste i dag

Regningen bliver måske større for boligejerne i Danmark fremover.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) forventer, at samtlige af landets boligejere kan se frem til en prisstigning, når yderligere kapitalkrav til pengeinstitutter bliver vedtaget.

Det siger han ifølge business.dk.

- Det er min forventning, at der kommer yderligere reguleringskrav også til de danske pengeinstitutter.

- Vi får først afklaring på, hvor stort det bliver, og i hvilket omfang det kommer til at berøre den danske realkredit, når vi ser de potentielle anbefalinger, som Basel-komitéen kommer med.

- Men jeg kan ikke sætte tal på det. Det er for tidligt, siger Troels Lund Poulsen ifølge business.dk.

Meldingen fra Troels Lund Poulsen kommer, efter at han fredag mødtes med den svenske nationalbankdirektør og formand for Basel-komitéen, Stefan Ingves, om de kommende skærpede kapitalkrav til den danske realkreditsektor.

Basel-komitéen er sat i verden for at undgå finanskriser ved regulering af finanssektoren.

Den internationale komité arbejder blandt andet på nye retningslinjer for, hvor meget banker og realkreditinstitutter skal have på kistebunden til dårlige tider.

Ministeren tør på nuværende tidspunkt ikke spå om, hvor stor regningen bliver.

- Der kommer yderligere kapitaliseringskrav, som vil være én af anbefalingerne fra Basel-komitéen.

- Det helt afgørende bliver, hvordan man fra europæisk side og kommissionens side har tænkt sig at forholde sig til det. Men man må erkende, og det gør jeg også, at der kommer yderligere finansielle reguleringskrav, siger han.

Mødet med Ingves kommer i kølvandet på Totalkredits forhøjelser af bidragssatserne. Det skabte stor virak, og Nykredit-koncernen fik megen kritik for at hæve bidragssatserne for kunderne i datterselskabet Totalkredit fra og med 1. juli.

Ifølge Nykredit skal koncernen skaffe 15 milliarder kroner for at leve op til de kommende EU-krav.

/ritzau/