Det danske aktieindeks C20 sætter rekord igen

Det danske aktieindeks C20 Cap er mandag lukket i rekordhøjde på 1031,1. Det er 1,79 procent højere end den seneste top.

Det er årets 29. lukkerekord.

Der var stigninger over hele linjen, da aktiemarkedet mandag fejrede den foreløbige løsning på Grækenlands gældskrise.

Efter maratonforhandlinger ved EU-topmødet i Bruxelles kom Grækenland og landets kreditorer mandag morgen frem til en ny aftale, der baner vejen for forhandlinger om et nyt støtteprogram.

Da handlen åbnede klokken ni, reagerede markedet straks på det kompromis, som eurolandenes stats- og regeringschefer var nået frem til.

Efter godt 15 minutters handel steg kursen til 1026,41, og i de første handler var C20 Cap helt oppe i underkanten af rekordniveauet.

Mandagens lukkeniveau på C20 slår en rekord fra 27. april, da indekset sluttede i 1030,47.

Nyheden om den græske aftale har sat gang i kursstigninger på børser over hele Europa.

Eurotopmødet i Bruxelles varede næsten 17 timer, og det måtte afbrydes i timevis undervejs for at give tid til bilaterale forhandlinger, blandt andet mellem Tyskland, Frankrig og Grækenland med EU's præsident, Donald Tusk, som mægler.

Til sidst var det en strid om Den Internationale Valutafonds rolle i den græske redningsplan og omfanget af de privatiseringer, som Grækenland skal gennemføre, der trak topmødet i langdrag.

Eurolandene har krævet, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, og hans regering i lyntempo gennemfører de første vigtige reformer og lovændringer, så de er vedtaget senest på onsdag 15. juli.

Også selve aftale, der er forhandlet på plads, skal nu godkendes i det græske parlament. Siden skal den også godkendes i flere eurolande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip