Det danske marked gør ondt på TDC

Telegiganten TDC er presset på hjemmebanen. Det danske marked trækker ned i resultatet for TDC, som kom ud af første halvår 2015 med et resultat før skat på knap 1,7 milliarder kroner.

Det er en tilbagegang på 17,4 procent i forhold til samme periode sidste år, oplyser TDC i regnskabet for første halvår.

Ifølge en pressemeddelelse fra TDC lever resultat fra første halvår op til det forventede, men telegiganten er udfordret på en række områder, da driftsresultatet på det danske marked i andet kvartal faldt 11,3 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

- Det skyldes primært tilbagegang i koncernens erhvervsforretning, lyder det.

Både indtjening og omsætning fra erhvervskunderne har taget et markant dyk i andet kvartal.

- Erhvervsmarkedet i Danmark er fortsat præget af stærk fokus på pris, og TDC Group møder hård konkurrence inden for både mobil- og fastnetløsninger til erhvervslivet.

- I andet kvartal mislykkedes det for TDC Group at vinde statens udbud på levering af fibernetværk (WAN) til det offentlige, skriver TDC i en kommentar til regnskabet.

TDC skriver i en meddelelse, at kontrakten efter telekoncernens opfattelse blev vundet på et prisniveau, som ikke giver mulighed for en tilfredsstillende fortjeneste.

- Den offentlige sektors ensidige fokus på pris giver nok nogle kortsigtede fordele, men på længere sigt vil det bremse digitaliseringen af det offentlige.

- Det stemmer ikke overens med de politiske visioner om at forny den offentlige sektor gennem digitalisering, siger administrerende direktør Carsten Dilling i en kommentar til regnskabet.

TDC kan fastholde forventningerne til 2015 og venter dermed fortsat et driftsresultat, EBITDA, på niveau med eller lidt bedre end i 2014, hvor det blev på 9,8 milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip