Det danske marked gør ondt på TDC

Telegiganten TDC er presset på hjemmebanen.

Det danske marked trækker ned i resultatet for TDC, som kom ud af første halvår 2015 med et resultat før skat på knap 1,7 milliarder kroner.

Det er en tilbagegang på 17,4 procent i forhold til samme periode sidste år, oplyser TDC i regnskabet for første halvår.

Ifølge en pressemeddelelse fra TDC lever resultat fra første halvår op til det forventede, men telegiganten er udfordret på en række områder, da driftsresultatet på det danske marked i andet kvartal faldt 11,3 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

- Det skyldes primært tilbagegang i koncernens erhvervsforretning, lyder det.

Både indtjening og omsætning fra erhvervskunderne har taget et markant dyk i andet kvartal.

- Erhvervsmarkedet i Danmark er fortsat præget af stærk fokus på pris, og TDC Group møder hård konkurrence inden for både mobil- og fastnetløsninger til erhvervslivet.

- I andet kvartal mislykkedes det for TDC Group at vinde statens udbud på levering af fibernetværk (WAN) til det offentlige, skriver TDC i en kommentar til regnskabet.

Der er dog også gode nyheder i regnskabet for TDC, som efter flere kvartaler med kundeflugt blandt mobilkunderne fik 13.000 nye private mobilkunder i Danmark.

Og mens der er problemer på det danske marked, er der fremgang i Norge og Sverige for TDC. Opkøbet af det norske selskab Get pynter på omsætningen, og de norske og svenske markeder udgør nu omkring 25 procent af TDC's samlede indtægter.

Den samlede omsætning landede på 12,2 milliarder efter første halvår, hvilket er en fremgang på 6,8 procent, mens omsætningen alene i Danmark faldt 4,1 procent til omkring 9,5 milliarder kroner.

TDC kan fastholde forventningerne til 2015 og venter dermed fortsat et driftsresultat, EBITDA, på niveau med eller lidt bedre end i 2014, hvor det blev på 9,8 milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip