Det enkle trick til at undgå slagtilfælde

Har du grønne fingre og elsker at gå i haven for at rode i jorden, kan du godt glæde dig over at have netop den interesse.

En undersøgelse publiceret i tidsskriftet British Journal of Sports Medicine, viser, at havearbejde eller andre aktive hobbyer kan mindske din risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde med en tredjedel, skriver Prevention.com.

Forskerne tjekkede helbredet og de daglige vaner hos 4.000 ældre personer i 12 ½ år. Og resultatet var, at de mest fysisk aktive havde 30 pct. lavere risiko for at blive ramt af et slagtilfælde og 27 pct. lavere risiko for at få et hjerteanfald.

Få det simple trick til at spise sundere på IN.dk

Vigtigt at være aktiv

Selvom motion som at svømme og vægttræne virkede positivt for helbredet, var personer, der dyrkede aktiviteter som havearbejde og reparationer i huset, mindst ligeså sunde og raske.

Dermed kunne forskerne altså konkludere, at det ikke kun er motion, der virker godt for helbredet. Så længe man rejser sig fra sofaen og er aktiv, har det en markant effekt på helbredet.

Generelt er det godt at sidde ned så lidt som muligt. Flere undersøgelser har nemlig vist, at en inaktiv livsstil, hvor man sidder meget ned, er dårligt for helbredet på flere måder.

Lær symptomerne på de mest udbredte kønssygdomme at kende – se dem på Q.dk

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip