Det er blevet dyrere at sende børn i dagpleje og børnehave

Det seneste år er det blevet omkring to procent dyrere for forældre at aflevere deres børn i dagpleje og daginstitution. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Mens det generelle prisniveau målt ved forbrugerprisindekset fra april 2015 og april 2016 var uændret, så har der været tale om en reel stigning i taksterne, skriver Danmarks Statistik.

De højeste takster findes for pasning af de mindste børn fra 0 til to år i daginstitutionerne. Her koster en plads i gennemsnit 2877 kroner om måneden.

For børn fra tre til fem år koster en plads i en daginstitution 1657 kroner, mens taksten for de mindste børn i dagplejen i gennemsnit ligger på 2486 kroner om måneden.

Det er dog langt fra alle forældre, der betaler den fulde takst. Har forældrene flere børn i dagpasning, opnår de søskenderabat, ligesom en del forældre har hel eller delvis friplads.

I samme periode er prisen på skolefritidsordning (SFO) steget 0,2 procent, mens prisen på fritidshjem, der ikke drives sammen med skolen, er faldet 1,6 procent.

Det kan hænge sammen med folkeskolereformen fra sommeren 2014.

Således faldt taksterne fra 2014 til 2015 i forbindelse med reformen med mere end ti procent. Årsagen var, at skolebørnene skulle være længere tid i skole og derfor kortere tid i fritidshjem eller SFO.

- Det kan tænkes, at nogle kommuner fra 2015 til 2016 har foretaget en form for "forsinket" regulering af disse takster. For fritidshjemmene er der samtidig tale om, at der bliver færre og færre af denne institutionstype, skriver Danmarks Statistik.

Kun i 11 kommuner var der fritidshjem i 2015, og i 2016 var tallet faldet til ni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip