Det er helt vildt: Mors/Thy på finalekurs efter sejr mod Aalborg

Det er som med humlebien, der flyver, fordi den ikke ved, at den ikke kan. Hvis man ser på håndboldherrerne fra Mors/Thy og Aalborg spiller for spiller, burde det egentlig ikke kunne lade sig gøre, at Mors/Thy kan komme i en DM-finale. Men de ved det åbenbart ikke. Og efter torsdagens sejr på hjemmebane på 25-23 er troen på det umulige næppe blevet mindre.

Men vi taler altså om et Aalborg-hold, der er tæt besat med norske, svenske og danske landsholdsspillere, mens Mors/Thys landsholdsportefølje lige nu begrænser sig til én spiller - Marcus Mørk. Og han har endda kun to landskampe på sit CV.

Men alt det betyder tydeligvis ikke så meget, når man kan kompensere med fight, vilje, holdånd og en hyperbegejstret hjemmebane, der kan kompensere for manglende star quality. Og lige nu virker det som om, hele Mors, Thy og det øvrige nordvestlige Jylland bærer Jan Paulsens tropper fra den ene sensation til den næste.

Det oplevede man endnu en gang, da første DM-semifinale mod Aalborg torsdag blev spillet i Jyske Bank Mors Arena, hvor hjemmeholdet efter en jævnbyrdig første halvleg med Aalborg et lille skridt foran, alligevel kunne gå til pause med 12-12 på tavlen.

Og i anden halvleg eksploderede hjemmeholdet pludselig i en sand målrus, der gav Mors/Thy en føring på 20-15 midtvejs i perioden.

Nu er Aalborg ikke et tophold for ingenting, og Mors/Thy har i slutspillet i nogle kampe vist tendenser til at løbe lidt tør for kræfter i det sidste kvarter. Således halede også Aalborg ind på Mors/Thy og skabte en spændende afslutning. Men helt tæt på point kom gæsterne aldrig.

DM-semifinalerne spilles efter Europa Cup-modellen over to kampe, og der er returkamp i Gigantium på søndag. Om to måls forspring er nok for Mors/Thy til den ultimative sensation - at komme i DM-finalen - er langt fra sikkert. Men Aalborg-mandskabet gør klogt i ikke at tage noget som helst for givet mod humlebien fra Nordvestjylland.  

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip