Det er ikke kun skidt: Børn der lyver er klogere

Du behøver måske ikke være så bekymret, hvis dit barn lukker løgne ud på stribe. For der er også nogle gevinster ved at lyve.

Løgnagtige børn har nemlig en bedre hukommelse og tænkefærdigheder, fortæller forskere ved universiteter i North Florida, Sheffield og Sterling ifølge metro.co.uk.

De inviterede 114 børn i alderen 7 til 11 og gav dem mulighed for at snyde i et vidensspil og lyve om det.

Læs også: Sådan snyder du dine små børn til altid at sige sandheden

Forskerne filmede børnene med skjult kamera, mens de fik en oplagt mulighed for at snige sig til at kigge på svarkortet - selv når de havde fået at vide, at de ikke måtte snyde.

Kun en fjerdedel af børnene benyttede sig af muligheden for at snyde og løj efterfølgende om det - men det var til gengæld dem, der klarede sig allerbedst i en efterfølgende hukommelsestest.

Læs også: Sandheden: Derfor lyver du

- Selvom forældre normalt ikke er for stolte, når deres børn lyver, så kan de i det mindste blive glade for at høre, at når deres børn er gode til at lyve, er de også bedre til at tænke og har en god hukommelse, siger Dr. Elena Hoicka fra University of Sheffield, der var med til at lave undersøgelsen.

Forskerne mener, at det skyldes, at børn der lyver skal være gode til at huske, hvad de tidligere har sagt, så deres historie ikke falder fra hinanden og bliver afsløret.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip