»Det er lidt dejligt at være tilbage«

»Velkommen hjem,« står der skrevet med farverige bogstaver på et banner hængt op på skolens facade, og pedellen er ved at hejse flaget. Skoleleder Lars Pilmark byder sine lærere velkommen med kram, varm kaffe og morgenbrød.

»Det er jo lidt en festdag i dag. Vi har simpelthen savnet vores lærere og børn så meget,« siger han og krammer endnu en lærer goddag.

»Dejligt at se dig, min ven,« lyder det fra den glade skoleleder.

Søndermarkskolens 820 elever får hver stukket et kartonhjerte i hånden, når de træder ind ad skolens hovedindgang. Knap en tiendedel af eleverne har haft en smule undervisning og pasning i skolefritidsordningen under lockouten, og de har sirligt klippet hjerter i farverigt karton til deres skolekammerater.

To af de 820 elever er otteårige Johanne Arentoft og hendes lillebror Oskar på syv. Far Mikkel Arentoft følger dem i skole med yngste lillebror Otto på armen. Skoletaskerne er fundet frem igen og madpakkerne smurt efter fire uger helt uden undervisning for begge familiens ældste børn.

»Det er lidt dejligt at være tilbage, men også ret mærkeligt,« siger Johanne på otte, der mest glæder sig til at se sine venner i 2.d igen.

Rundt omkring i skolegården krammer børnene hinanden, og flere af dem klynger sig til deres savnede læreres arme og ben.

»Hvor er det godt at se jer. Jeg synes, I er vokset,« siger klasselærer i 0.e, Betina Klinggaard, til seks af sine børnehaveklassepiger.

Hun har besluttet sig for at tage dagen rimelig stille og roligt, for hun aner ikke, hvor klar de 21 elever i hendes klasse er til at lære bogstaver igen. Hun har sådan set heller ikke forberedt noget.

Skoleleder Lars Pilmark byder velkommen til morgensang, og eleverne vinker med kartonhjerterne i luften og råber i kor: »Velkommen tilbage, alle lærere!«.

»Nu skal vi lige i gang igen, og vi tager dagen ret stille og roligt. Men vi skal nok få styr på det. Det er jeg sikker på,« siger skolelederen.

Dagens Gossip