»Det er lidt mærkeligt at komme på museum«

Agnetha Fältskog vil dog ikke være til stede rent fysisk, når ABBA The Museum åbner tirsdag formiddag i Stockholm.

For mens stopuret tæller ned på abbathemuseum.com frem til åbningen klokken 10, er den nu 63-årige sangerinde i London for at promovere sit første album i næsten ti år – det hedder »A« og udkommer 13. maj. Det skriver b.dk.

ABBA-museet ligger på øen Djurgården midt i Stockholm og er en del af det ny Swedish Hall Of Fame.

Gæster får mulighed for at høre de udødelige popsange, se musikvideoer og koncertoptagelser, kigge nærmere på de originale instrumenter, der er vurderet til skyhøje priser, se gruppens guldplader og via lidt teknologi prøve at »hoppe i« gruppens farvestrålende kostumer og tårnhøje plateaustøvler, der blev kreeret efter samme princip som Elvis Presleys – hurtige at komme ind og ud af. Efterfølgende kan man downloade sig selv som ABBA-medlem på museets hjemmeside.

Man kan sågar selv opleve, hvordan det var at være Agnetha, Björn, Benny og Anna-Frid lige før en koncert, da man har genskabt gruppens sminkerum.

»Nu er der en plads, hvor tingene kan stå samlet og et sted, hvor eftertiden kan opleve, hvordan det var for os, og hvordan vi levede dengang,« fortalte Agnetha Fältskog, der aldrig har lagt skjul på, at turnélivet tog hårdt på hende.

Mange af artefakterne på ABBA The Museum har allerede været udstillet som en del af vandreudstillingen »Abbaworld«, der de senere år er blevet vist i forskellige europæiske lande samt i Australien, hvor man stadig finder nogle af de mest dedikerede ABBA-fans.

Agnetha Fältskog, Anna-Frid Lyngstad og Benny Andersson bakker op om det ny museum, men dets tilblivelse er først og fremmest det fjerde medlem Björn Ulvaeus’ fortjeneste.

Siden ABBAs opløsning i 1983 har han været den mest aktive med hensyn til at sikre gruppens eftermæle. Han var primus motor på teaterforestillingen »Mamma Mia!«, der åbnede i London i 1999 og senere turnerede verden rundt for til sidst at blive en global filmsucces i 2008 med bl.a. Meryl Streep og Pierce Brosnan.

»Ja, det er mest Björn, som har arbejdet med det her. Jeg har deltaget i nogle interviews, så folk kan få en samlet fortælling fra os og opleve mest muligt. Men jeg har ikke fulgt det eller set det endnu,« sagde Agnetha Fältskog mandag og afslørede, at gruppen ikke har sat sig ned samlet for at diskutere museets udformning.

»Sådan fungerer det ikke rigtig længere. Vi har et fælles kontor, hvor folk arbejder for os alle fire. Björn og Benny diskuterer, som de altid gør, og så går Björn som regel i gang med projektet,« forklarede hun.

»Man orker måske heller ikke at arbejde så meget med det længere. Men Björn har meget energi. Det har han altid haft.«

Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus blev gift i 1971 og fik to børn sammen. De fortsatte samarbejdet i ABBA efter deres skilsmisse i 1978.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip