Det er mændene der ringer gratis

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Codan. Det skriver Søndagsavisen.

17 procent af alle mænd får betalt både telefon og abonnement af chefen, mens blot seks procent af kvinder har held med at få samme ordning trumfet igennem. Det er der ifølge professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen en umiddelbart logisk forklaring på.

Langt flere mænd end kvinder arbejder i den private sektor, og der er det noget lettere at give fri telefon, siger han til Søndagsavisen.

Fem procent af alle mænd stiller deres egen smartphone til rådighed og får bare abonnementet betalt af arbejdsgiveren, mens det tal kun ligger på tre procent for kvinderne.

- Man skal også huske på, at mænd generelt er længere oppe i arbejdshierarkiet end kvinder og derfor har lettere ved at få fri telefon, siger Flemming Ibsen.

Men der er også en tredje grund til, at mænd oftere kan stryge telefonregningen fra betalingsservice.

- Forhandlingsevner. Ganske enkelt. I mange henseende skal kvinder arbejde bedre på at kræve og sige ’jeg vil gerne ha’. De skal samtidig også argumentere bedre for, hvorfor det faktisk er nødvendigt for dem at have eksempelvis fri telefon, selvom det måske ikke engang er tvingende nødvendigt for dem, siger Rikke B. Ørum, der er chef for HR og arbejdsmiljø i Dansk Erhverv.

Hun mener, at hele fri-telefon-spørgsmålet på mange måder er eksponent for forskellen på mænd og kvinders generelle tilgang til arbejdsmarkedet.

- Når en kvinde kvinder søger en stilling, vil hun opfylde samtlige kriterier i opslaget, mens mænd blot er tilfreds med 55 procent og tænker, ’så går det nok – jeg lærer resten hen ad vejen, siger Rikke B. Ørum.

31 procent af alle, der bor i tjenestebolig, har også fri telefon. Én procent af alle, som bor i andelsbolig, ved til gengæld ikke, om chefen betaler regningen. Eller om de i grunden selv gør det.

Kilde: YouGov for Codan/Søndagsavisen – 829 repræsentativt udvalgte danskere med smartphone

Dagens Gossip