Det er slut med store pilleglas fra i dag

Apotekerforeningen og Livslinien står bag initiativet, og de håber, at de nye pakningsbegrænsninger kan redde liv især blandt unge med selvmordstanker.

»Det er et af de mest åbenlyse tiltag, der kan nedsætte selvmordsraten,« siger stifter af Livslinien Morten Thomsen.

Tiltaget blev første gang fremlagt tilbage i 1999, men er altså først nu blevet gennemført.

Morten Thomsen håber, at det på sigt slet ikke bliver muligt at købe de store pilleglas, og opfordrer til at behandle medicin med omhu.

»Vi har en tendens til at have pilleglas stående ved siden af tandbørsten i badeværelset og ved siden af krydderierne i køkkenet. Medicinen bør i stedet fjernes eller låses inde i et skab, siger Morten Thomsen.

Han peger desuden på, at de små pakker kan være med til at redde nogle liv, da de har de såkaldte blistlukninger omkring pillerne, så pillen skal trykkes ud.

»Det halve minut, det tager at trykke pillerne ud, kan redde et ungt menneske, da det er nøjagtig nok tid til, at man lige kan tænke sig lidt om,« fortæller han.

Indtager man et af de helt store glas med smertestillende medicin, kan det ifølge Morten Thomsen medføre store bivirkninger og i værste fald have dødelige konsekvenser, hvis man ikke modtager en modgift inden for 24 timer.

Dagens Gossip