- Det er snobberi, der ikke er plads til kurvede kvinder i modebranchen

Hver femte danske kvinde bruger en størrelse 42 eller derover. Alligevel er modebranchen proppet med tynde modeller og idealer, mange kvinder ikke kan relatere til.

Men nu skal det være slut med de ultratynde modeller, når firmaet Carmakoma lidt på forhånd i dag skyder den københavnske modeuge i gang med et modeshow for plussize-kvinder i dag.

Og det er der en god grund til, for mange professionelle indkøbere kender slet ikke forbrugerne godt nok.

- Mange kvinder har fået det stempel: Du er tyk, du er doven. Men det passer ikke, og det modbeviser vi med showet i dag, fortæller kreativ direktør og partner i Carmakoma, Heidie Lykke til dagens.dk.

LÆS OGSÅ: 15 danske kvinder stillede nøgne op for amerikansk fotograf

Hun startede i 2008 sammen med sin partner firmaet, der laver tøj til kurvede kvinder.

- Der er et stort hul i markedet. Det er simpelthen ikke fair, kvinderne skal henvises til de kedelige hjørner ude i butikkerne, siger Heidie Lykke.

Med eventen håber hun, der bliver en bredere accept af, at kurvede kvinder også gerne vil kunne gå i lækkert tøj.

“Jeg synes, det er snobberi, der ikke er plads til den målgruppe i modeverdenen. Vi understøtter, at alle kvinder skal kunne relatere til deres tøj”, siger Heidie Lykke.

LÆS OGSÅ: Danske plussize-kvinder: Vi er stolte af vores kroppe

Også hos Fagforeningen Danske Modeller er man glad for tiltaget med større fokus på kurvede modeller.

- Det virker naturligt og godt med et bredt skønhedsideal. For også i modeverdenen skal der være plads til modeller med et højere BMI, fortæller formanden i foreningen, Ida Burchardi til dagens.dk.

Hun uddyber, at plussize-modeller længe har været en integreret del af high fashion-branchen i lande som Tyskland og USA - og at det derfor er positivt, at der nu også bliver fokus på det i Danmark.

 

Your browser does not support iframes. Please use the http://carmakoma.signalmedia.dk/player/main.html" href="http://carmakoma.signalmedia.dk/player/main.html" target="_blank">direct link here.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip