»Det får mig ikke til at skamme mig«

Spørgsmålet bliver stillet af Berlingskes blogger Anne Sophia Hermansen, der onsdag kunne se Pia Kjærsgaard lange ud efter sig, efter at Hermansen havde tilkendegivet, at hun ikke fremover vil debattere islam som direkte konsekvens af tonen blandt flere af kommentarerne til et omdiskuteret blogindlæg.

»Pia Kjærsgaard er politiker og værdiordfører for Dansk Folkeparti. Hvad har hun tænkt sig at gøre ved det? Hvad vil hun gøre ved den her ekstremt hadske måde, vi diskuterer muslimer på i Danmark?« spørger Anne Sophia Hermansen.

Pia Kjærsgaard mener, at Hermansen bør »skamme sig« som følge af Berlingske-bloggerens beslutning om at holde sig fra islam-debatter fremover, men det kommer ikke til at ske, understreger Hermansen.

»Det får mig ikke til at skamme mig, at jeg har peget på det her problem med den demokratiske samtale, der bliver til en følelsesmæssig amoksamtale på sociale medier og kommentarspor.«

»Jeg er ikke folkevalgt. Det er ikke min pligt at sidde og diskutere islam og modtage trusler i telefonen. Jeg kan pege på problemstillinger, men jeg står til ansvar for mig selv og min familie. Det forholder sig anderledes med de mennesker, vi har valgt i Folketinget. De bliver nødt til at adressere de her problemer,« siger hun.

Den ophedede debat opstod i kølvandet på et blogindlæg fra Hermansen, hvor hun diskuterede episoden for nylig, hvor en mandlig, muslimsk censor ikke ville give hånd til kvindelige elever.

Blandt kommentarerne til indlægget var flere racistiske ytringer rettet mod muslimer, ligesom flere også rettede alvorlige angreb mod Hermansen selv.

Ifølge Anne Sophia Hermansen er der brug for handling fra politisk hold.

»Det her er ikke bare et spørgsmål om en censor og et håndtryk i Herning. Det peger på noget, der er meget større. Den her meget fjendtlige og racistiske tone, der er på nettet og som for mig at se ødelægger enhver demokratisk debat. Hvad er Kjærsgaards svar på det?«

»Jeg vil have en debat om, hvordan vi egentlig diskuterer mangfoldighed og muslimer i Danmark. Vi troede, vi var færdige i 00erne, hvor vi diskuterede burkaer og tørklæder og alt muligt. Nu er det blusset op igen, og det er ikke blevet et hak bedre. Tværtimod. Det ser ud som om, vi er et samfund, der mere og mere lukker sig om sig selv og som henholder sig til kultur og dannelse og god opførsel ved at hamre alle, der ikke ligner os selv, ned i helvede,« siger Anne Sophia Hermansen.

Hun forklarer, at hun ikke i sin tid som blogger har oplevet en lignende tone blandt kommentarerne.

»Jeg blev katapulteret ind i den offentlige debat for fire år siden, hvor jeg skrev, at manden i 30erne var lidt en »lost case«. Der fik jeg en generation af mænd på nakken, og det var også lidt frisk formuleret, men i de fire år, jeg efterfølgende har blogget, der har jeg aldrig oplevet, at der var så mange tilsvininger, trusler, misogyni, kvindehad, racisme. Jeg blev kort sagt chokeret, da jeg læste kommentarsporet til min artikel,« siger hun.

»Jeg mangler politiske ledere, der træder i karakter, og som også forsøger at være en form for åndelige ledere. De skal adressere de her udfordringer,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip