Det Faglige Hus stævner unge socialdemokrater

Beskyldningerne er kommet fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) formand, Camilla Schwalbe, der nu har fået tilsendt en stævning. Det Faglige Hus vil have hende dømt efter straffelovens paragraf 267 om ærekrænkelser. Derudover kræver fagforeningen at både Camilla Schwalbe personligt og DSU hver skal bøde 100.000 kroner for udtalelserne.

»Det Faglige Hus har fundet sig i meget – alt for meget, vil nogle mene. Når det nærmest postuleres, at vi begår noget kriminelt, er vi nødt til at sige, at ’nok er nok'. Tingene kører helt efter bogen i såvel fagforening som a-kasse, hvor sidstnævnte altså forvalter i omegnen af 1,5 milliard kroner hvert år,« siger Johnny Nim, der er landformand for Det Faglige Hus, i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

»DSU udklækker både meningsdannere og beslutningstagere til det danske samfund og burde vide bedre. DSUs 27-årige formand Camilla Schwalbe er et voksent menneske, der læser til socialrådgiver og derfor burde vide, hvad hun siger, og at lovgivning ikke bare er for sjov,« siger han.

Det Faglige Hus har tidligere bedt om et dementi fra Camilla Schwalbe, der kom med beskyldningerne i forbindelse med et forslag fra Socialdemokraterne om at, kontingent til gule fagforeninger ikke skal være fradragsberettiget. DSU-formanden mener, at de lukrerer på arbejdet i de traditionelle fagforeninger og derfor kan tilbyde billigere kontingent.

Stævningen er fremsendt til Retten på Frederiksberg, der endnu ikke har berammet sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip