Det farligste tegn på, at din kæreste vil være dig utro

Hvis du er bange for, at din kæreste er dig utro, er der én faktor, som gør det mere sandsynligt: At han er rig.

Et nyligt publiceret studie viser, at folk, der ser sig selv som velhavende, ikke alene har større sandsynlighed for at være utro. De vil også oftere mene, at deres kvindelige partner har skønhedsfejl. Det skriver The Sun.

Forskerne undersøgte en gruppe kvindelige og mandlige studerende ved Bejings Universitet i Kina. De undersøgte folk, som var i seriøse parforhold. 

Testen bestod af to dele. I den første del blev deltagerne bedt om at svare på nogle spørgsmål. En gruppe fik at vide, at de tjente en masse penge på det, mens den anden fik at vide, at de tjente væsentligt mindre end deres kammerater.

Bagefter blev de spurgt, om de var tilfredse med deres partners udseende. For kvinderne var der ingen forskel på, hvordan de så deres kærestes udseende, hvis de var rige. Noget helt andet var tilfældet for mændene. De havde i langt større grad problemer med deres kærestes udseende, hvis de troede, at de tjente mange penge.

I anden del af testen undersøgte forskerne, hvordan forståelsen af egen rigdom påvirkede deltagernes tilgang til det modsatte køn - og i sidste ende til utroskab. De blev udsat for de samme tests som i den første del af forsøget og blev efterfølgende præsenteret for et attraktivt medlem af de modsatte køn.

Læs også: Forskning afslører: Derfor er folk utro, selvom de elsker deres partnere

Forskerner fortalte mændene og kvinderne, at de kunne få lov at tale med den attraktive person. Derefter fulgte de dem ind i et rum, hvor der hang en jakke og en taske, som kunne foranledige testpersonerne til at tro, at en person ville komme ind. De fleste mænd og kvinder valgte en plads længere væk fra jakken og tasken. Mænd, der troede, de nu var rige, valgte at sætte sig tættere på den flotte fremmede.

Reaktionen kan muligvis forklares med en evolutionsteori, som handler om, at mænd vil forsøge at få fat i en partner, der er “mere værd” end dem selv.

Psykologi-professoren Dr. Kelly Campbell maner dog til besindighed.

Læs også: Her er 7 overraskende ting, du ikke vidste om utroskab 

- Penge kan facilitere utroskab, især fordi folk med højere indkomst rejser mere i arbejdsregi, hvilket giver dem flere muligheder for at være utro. Men penge er ikke nødvendigvis årsagen, siger hun.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip