Det flød med knive på Lindegården efter drab på ansat

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

Der har i flere tilfælde ligget knive frit fremme på bostedet Lindegården, efter en social- og sundhedsassistent i marts blev knivdræbt af en beboer.

Knivene har været efterladt rundt omkring af de ansatte på bostedet, hvor de psykisk syge beboere har kunnet få fat i dem. Desuden er flere knive forsvundet på bostedet det sidste år.

Det afslører en ny rapport fra Arbejdstilsynet, som Politiken har fået aktindsigt i.

I mindst fem tilfælde over en periode på to uger er det blevet konstateret, at knive i strid med Lindegårdens egne regler har været frit tilgængelige for beboerne.

Der er tale om beboere, der lider af alvorlige psykiske sygdomme, er utilregnelige og kan begå vold ud af det blå.

Overtrædelserne er sket fra 27. april til 13. maj. Samtidig oplever ansatte, at ikke alle tager sikkerheden alvorligt. De føler, at de taler for døve øren, når de over for andre påtaler brud på regler om håndtering af knive.

Københavns Kommune ejer Lindegården og lovede efter knivdrabet i påsken straks at stramme op på sikkerheden for at beskytte medarbejderne. Der er afsat millioner til formålet.

Men trods drabet og løfterne er der stadig alvorlige problemer med sikkerheden. Det skal der rettes op på straks, lyder tilsynets påbud.

Københavns socialborgmester, Jesper Christensen (S), har det politiske ansvar for Lindegården. Borgmesteren ønsker ikke at svare på spørgsmål om sagen, meddeler hans pressechef.

Til Politiken har han sendt en skriftlig kommentar fra kommunens borgercenterchef, Jan Jensen.

- Vi tager de oplysninger, vi har fået omkring knivene, meget alvorligt, og vi har handlet på det ved at indføre daglig kontrol af, at procedurer vedrørende knive overholdes i hvert enkelt hus, står der i kommentaren.

Det er rengøringsfolk, der har fortalt Arbejdstilsynet, at de så knive ligge fremme. Drabet i marts blev begået med en kniv, som beboeren havde anskaffet sig uden for Lindegården.

/ritzau/