Det går i den gale retning for sælgerne af huse

Prisen på et hus fik et hak ned fra andet til tredje kvartal. Ser man på huse i hele landet, er priserne faldet med 0,6 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Huse er blevet billigere i fire regioner, mens priserne trak i den anden retning i Region Hovedstaden med en stigning på 0,7 procent. Regionen med det største prisfald er Nordjylland, hvor det blev fire procent billigere at købe hus, viser tallene.

- Dagens tal bekræfter, at det i øjeblikket går i den gale retning på markedet for huse. Det er selv sagt ikke nogen god nyhed, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

- Men med til billedet hører, at det er hvad der normalt sker i et stabilt marked på denne tid af året. Hver gang efteråret går på hæld, falder efterspørgslen efter boliger nemlig en smule, og det presser alt andet lige priserne lidt ned, siger hun.

Lise Nytoft Bergmann påpeger dog, at tallene skal "læses som et vidnesbyrd om, at vi befinder os i et marked, som er ved at stabilisere sig".

- Det er ikke et marked, som har fuld fart på; men heller ikke et marked, som igen er ved at falde sammen om ørerne på os. Den tendens bekræftes af, at huspriserne trods alt er steget med 2,6 procent det seneste år, lyder det fra Nordeas boligøkonom.

Et hus, som kostede en millioner kroner på pristoppen i 2007, koster i dag 827.000 kroner. For ét år siden lå prisen på 806.200 kroner, mens den for ét kvartal siden lå på 831.800 kroner, viser beregninger fra Nordea.

Hos Nordea forventer man, at huspriserne vil stige med omkring 2,5 procent til næste år, mens stigningen i 2015 vil nå op på tre procent.

- Selv om mange boligejere nok havde foretrukket et større måltid prisstigninger som kompensation for de seneste års store prisfald, så er det bedre at få lov at nippe til nogle gradvise prisstigninger, end at gå i seng på faldende friværdi, siger Lise Nytoft Bergmann.

/ritzau/

Dagens Gossip