Det gyldne kuld i dansk golf

Hvis man spørger i Dansk Golf Union, står vi på tærsklen til en ny gylden æra for dansk elitegolf, der i bedste fald vil overgå det, Thomas Bjørn og co. præsterede i de første år af dette årtusinde.

Anført af Thorbjørn Olesen, der allerede har sin første sejr på European Tour i hus, bejler hele fem danske spillere i alderen 21 til 25 til en lang og god karriere på den europæiske tour. De fire øvrige i det, eliteansvarlig i Dansk Golf Union Claus Mølholm kalder den gyldne årgang, er Morten Ørum Madsen, Andreas Hartø, Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard.

- De fire udgjorde som amatørspillere Danmarks landshold ved VM i 2010 (Hartø var reserve, red.), hvor det blev til en sølvmedalje. Det er det bedste resultat for dansk golf nogensinde, fortæller Claus Mølholm.

Kvartettens succes er fortsat, og flere af dem spiller allerede på øverste hylde på European Tour trods deres unge alder.

- Gennemsnitsalderen for, hvornår man etablerer sig på European Tour og får adgangskortet, er mellem 28 og 29 år, så de er lidt foran gennemsnittet, siger Claus Mølholm og fremhæver 23-årige Thorbjørn Olesen, der lige nu er den højst rangerede danske spiller på årets pengeliste med en 11.-plads blandt alle og en foreløbig indtjening i 2013 på over fem mio. kr.

- Lige nu har vi Thorbjørn Olesen, som sammen med Thomas Bjørn er ubestridt de bedste danske herrespillere. Det er ret sjældent, at man i så ung en alder etablerer sig på Europa Touren. De kan tælles på få hænder på europæisk niveau, siger DGUs eliteansvarlige.

- Kan Thorbjørn bare holde en lille opadgående formkurve i forhold til det niveau, han har nu, ser det meget positivt ud. Vi kigger i forbundet frem mod OL i 2016 i Rio (hvor golf er på programmet, red.), og kan vi få nogle mulige OL-vindere med, vil det jo være rigtigt interessant. Dér er Thorbjørn lige nu måske det mest sikre bud, siger Claus Mølholm.

Han kan godt kan se en potentiel dansk major-vinder i det nye kuld af danske golftalenter. For Thorbjørn Olesen giver det næsten sig selv, da han allerede har været i top 10 i både Masters og British Open. Det trin skal de fire øvrige også tage, og at det sker, vurderer Claus Mølholm som sandsynligt.

- Men om man lige rammer den perfekte uge første gang og vinder, eller man skal have mange forsøg først, det må tiden vise, siger han.

I det hele taget ser fremtiden lovende ud for dansk golf.

- Vi kan spotte spillere på yngre niveau, der gør sig gældende internationalt. Så der er håb om, at vi også i årene efter kan få spillere, som kan gøre sig gældende. Det bliver nok ikke lige fire på én gang, der kommer ud, men det ser fornuftigt ud, siger Claus Mølholm, der understreger, at det er en helt ekseptionel situation, dansk golf står i lige nu.

- Det er lidt sådan, at de andre kigger mod Danmark og siger: Hvad er det, de gør derovre? Det er selvfølgelig talent, men jeg tror også, vi er gode til i klubberne og i landsholdsregi at udnytte de talenter, vi har. I forhold til vores lands størrelse og hvor mange, der spiller golf, er vi faktisk overrepræsenteret hos mændene, så vi går bare rundt og kniber os i armen og håber, det bliver ved med at gå godt, siger Claus Mølholm.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip