Det Hvide Hus: Dallas-skytte var ikke del af terrorgruppe

Skrevet af admin

08/07/2016
Dallas

Dagens topnyheder

Den formodede gerningsmand bag skyderiet i Dallas, der kostede fem politifolk livet, har efter alt at dømme ikke forbindelse til terrorgrupper, siger Det Hvide Hus' talsmand Josh Earnest.

- Det er min opfattelse, at efterforskere nu officielt har udelukket den mulighed, at den person, som udførte denne forfærdelige voldshandling, har nogen form for forbindelser til terrororganisationer i USA såvel som i udlandet, siger Earnest.

En højtstående politikilde med kendskab til efterforskningen siger til avisen Washington Post, at gerningsmanden, som blev dræbt af politiet, er den 25-årige Micah Xavier Johnson.

Han menes at være fra Dallas-området, nærmere betegnet forstaden Mesquite, rapporterer tv-stationerne CBS News og NBC News.

Ifølge CNN oplyser unavngivne politikilder, at Johnson hverken er tidligere straffet eller havde forbindelse til yderliggående grupper eller personer.

Micah Johnson var soldat af reserven og har ifølge flere medier gjort tjeneste i ingeniørtropperne i Afghanistan fra november 2013 til juli 2014.

Hæren tilføjer ifølge Reuters, at han var specialiseret inden for snedker- og murerarbejde.

Hverken politiet eller andre myndigheder har officielt bekræftet identiteten på gerningsmanden eller -mændene bag angrebet, hvor fem politibetjente blev dræbt og syv andre såret.

To civile blev også såret af skud.

Foruden den mand, der blev dræbt af politiet - og som ifølge flere medier altså hed Micah Johnson - forlød det tidligere fredag, at tre andre er anholdt i sagen.

Men senere på dagen var Dallas' politichef, David Brown, af hensyn til efterforskningen tilbageholdende med oplysninger om antallet af mistænkte og anholdte.

Der er modstridende oplysninger om, hvorvidt en eller flere deltog i selve skyderiet.

Én skytte blev dræbt efter en tre timer lang skudkamp med politiet, da ordensmagten sendte en robot ind med en bombe, som eksploderede og dræbte ham.

Manden havde forskanset sig i et parkeringshus i Dallas, hvorfra han formåede at ramme de i alt 14 mennesker med skud.

I løbet af de tre timer talte en af politiets mæglere med skytten i længere tid. Her skal han blandt andet have givet udtryk for, at han var vred over den seneste tids hændelser, hvor amerikansk politi har dræbt unge sorte mænd.

Han skal også have sagt, at han ikke havde tilknytning til nogen gruppe, og at han handlede alene.

Manden sagde endvidere, at han ønskede at dræbe hvide mennesker og især hvide politibetjente, har politichef David Brown oplyst på et pressemøde.

/ritzau/