Det Hvide Hus i alarmberedskab efter skyderi

Det skete timer efter en massakre på en amerikansk flådebase i Washington, der ligger omkring fem kilometer fra Det Hvide Hus, rapporterer flere nyhedsbureauer.

Talsperson Ed Donovan fra Secret Service, der blandt andet har til opgave at beskytte præsident Barack Obama, bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at der var tale om fyrværkeri - ikke skud, som det ellers forlød kort efter episoden, der satte sikkerhedsfolkene ved og i Det Hvide Hus i beredskab.

Ifølge øjenvidner blev en mand tacklet af uniformerede betjente fra Secret Service uden for hegnene rundt om Det Hvide Hus, mens journalister og ansatte hurtigt blev gennet inden døre.

Fotos på The Washington Post’ hjemmeside viser, hvordan tre vagter fastholder en barfodet, mørkhåret mand iført hvide shorts og en blå T-shirt.

Manden er ifølge talsperson Ed Donovan blevet anholdt.

Mindst 13 personer mistede tidligere mandag livet efter et skyderi på hovedkontoret for den amerikanske flåde, Washington Navy Yard. Blandt de dræbte er den 34-årige Aaron Alexis, der var i flåden fra maj 2007 til januar 2011, og som mistænkes for at stå bag drabene. Han arbejdede for firmaet The Experts, et underfirma til IT-giganten Hewlett Packard, der arbejdede på at forny udstyr brugt til den amerikanske flådes intranet, bekræftede Hewlett Packard over for The Washington Post mandag.

En anden gerningsmand menes stadig at være på fri fod, og myndighederne leder ifølge nyhedsbureauet Reuters efter en afroamerikansk mand i alderen 40 til 50 år, der var iført olivenfarvet militærtøj.

Ifølge Reuters aflyste Senatet sin samling mandag, og flere officielle bygninger blev lukket ned som en forebyggende foranstaltning efter skyderiet. Medarbejdere i U.S. Capitols senatsbygninger blev i en periode forbudt at forlade bygningerne, ligesom besøgende blev forment adgang.

En række skoler blev desuden lukket som en sikkerhedsforanstaltning, ligesom flyafgangene i den nærmeste lufthavn i en periode blev indstillet.

Det er endnu uklart, hvad motivet til drabene var. Borgmester Vincent Gray oplyste på en pressekonference mandag, at der ikke er tegn på terrorforbindelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip