Det Hvide Hus roser erklæret homoseksuel basketspiller

Basketspilleren Jason Collins har mandag skrevet sig ind i historiebøgerne som den første aktive, professionelle topatlet fra en af de fire store amerikanske sportsgrene - basketball, ishockey, amerikansk fodbold og baseball - der står frem som erklæret homoseksuel.

I det Hvide Hus er der ros til Collins for beslutningen om at stå frem.

»Jeg kan forvisse jer om, at her i Det Hvide Hus ser vi det som endnu et eksempel på det fremskridt, der er gjort. Og vi roser ham for hans mod og støtter ham i hans indsats og håber, at hans fans og hold støtter ham fremover, siger pressetalsmand Jay Carney ifølge politico.com.

Jay Carney oplyser desuden, at han ikke har talt med præsident Obama om Collins endnu, så præsidentens reaktion må offentligheden vente på.

Til gengæld har den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton kommenteret beslutningen.

»Jeg er stolt over at kunne kalde Jasons Collins for en ven,« skriver den tidligere præsident på Twitter.

Collins har gået i klasse med Clintons datter Chelsea på Stanford, og i en meddelelse, som Clinton efterfølgende har sendt ud, beskriver han beslutningen som »et vigtigt øjeblik for professionel sport«.

Det er sportsmagasinet Sports Illustrated, der mandag har offentliggjort det opsigtsvækkende interview med Jason Collins, hvor han forklarer grunden til, at han nu står frem.

»Jeg planlagde ikke at blive den første erklærede homoseksuelle atlet, der spiller en amerikansk holdsport. Men nu, hvor jeg er, er jeg glad for at starte debatten,« siger Collins og fortsætter.

»Jeg ville ønske, at jeg ikke var det barn i klassen, der rækker hånden op og siger: »Jeg er anderledes.« Hvis jeg selv kunne bestemme, havde en anden allerede gjort det. Men det er der ingen, der har, og derfor rækker jeg nu hånden op, forklarer han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip