Det Hvide Hus udelukker ikke terror ved flystyrt

Det Hvide Hus siger, at USA endnu ikke har kunnet afgøre, hvad der forårsagede flystyrtet i Sinai lørdag.

- Men vi kan ikke udelukket noget - heller ikke muligheden for, at det var en terrorgruppe, som stod bag, siger en talsmand for præsident Barack Obama.

Det amerikanske kongresmedlem Michael McCaul, som er formand for det indenrigspolitiske sikkerhedsudvalg, siger, at alle indicier indtil nu tyder på, at Islamisk Stat står bag en bombe, som var placeret i det russiske fly.

Det er Storbritannien, som mest tydeligt har givet udtryk for, at det mener, at det er sandsynligt, at tilhængere af Islamisk Stat i Egypten står bag et formodet bombeangreb mod det russiske passagerfly.

224 mennesker omkom, da flyet styrtede ned på Sinaihalvøen lørdag.

Selv om flyets såkaldte sorte bokse er fundet, ventes undersøgelsen af årsagen til flystyrtet ifølge de egyptiske myndigheder at tage flere måneder.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og den britiske premierminister, David Cameron, talte torsdag i telefon om flystyrtet.

- Putin understregede over for Cameron, at det har vital betydning at have tillid til informationerne fra den officielle undersøgelse af flystyrtet, skriver Interfax.

Moskva havde tidligere på dagen torsdag kritiseret Storbritannien for dets meldinger om, at der formentligt var en bombe om bord i det russiske fly.

- Det er aldeles chokerende, hvis den britiske regering sidder inde med informationer, som de ikke deler med os, sagde en talskvinde for den russiske udenrigsminister, Maria Sakharova, til det russiske nyhedsbureau Tass.

Cameron har understreget, at der ikke foreligger klare beviser for, at det var en bombe, som forårsagede flystyrtet.

Storbritannien har valgt at indstille alle flyvninger til og fra Sharm el-Sheikh. De genoptages dog fredag, forlød det torsdag aften.

Det tyske flyselskab Lufthansa sagde torsdag, at dets lavprisselskaber Eurowings og Edelweiss indstiller flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil videre som en sikkerhedsforanstaltning på grund af situationen i Sinai.

De franske myndigheder fraråder alle ikke nødvendige rejser til Sharm el-Sheikh.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip