Det Islamiske Trossamfund: DF opfordrer til terror

Det er at opfordre til terror, når Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen, kalder det nødvendigt at angribe mål, hvor der opholder sig civile.

Det mener Det Islamiske Trossamfund, som i en pressemeddelelse tager skarpt afstand fra Espersens udtalelser.

- Vi er i Det Islamiske Trossamfund og hele det muslimske samfund i Danmark dybt forargede over denne udtalelse.

- Ikke blot går den på kompromis med alt, hvad Danmark står for – et samfund, der bryster sig af menneskerettigheder, frihed og tolerance.

- Men det er også en direkte opfordring til at begå terror. For det er, hvad det er, når man direkte opfordrer til at gå efter civile mål med henblik på at opnå et politisk mål, hedder det i udtalelsen.

Til tv2.dk har Espersen blandt andet sagt, at man må begynde at bombe blandt civile for at ramme IS.

- Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning, siger han ifølge tv2.dk.

Adspurgt direkte, om han mener, at koalitionen skal bombe steder med kvinder og børn, svarer Espersen "ja, selvfølgelig".

I en mail til Ritzau skriver udenrigsordføreren senere, at han beklager, hvis hans svar har kunnet forstås som et ønske om direkte at "jage eller ramme sagesløse kvinder eller børn".

Udtalelserne har mødt skarp kritik fra blandt andre Socialdemokraterne, som også beskylder Espersen for at opfordre til krigsforbrydelser.

- Det er barbarisk og udansk. Danmark er i Irak for at beskytte civilbefolkningen, ikke for at bombe den. Det er en helt vanvittig udtalelse, som er i strid med krigens love og danske værdier, sagde politisk ordfører og tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen til Ritzau tidligere.

Og det er Det Islamiske Trossamfund enige i.

- Søren Espersens udtalelse giver genklang af et tidligere tiders Europa, hvor mørke kræfter fik lov til at løbe frit og uimodsagt, skriver trossamfundet og slutter af med et spørgsmål til danskerne.

- Kære venner i Danmark: Med sådanne udtalelser skaber vi terroren selv og henter den direkte hjem til kære Danmark. Er det virkelig en pris, vi gerne vil betale?

/ritzau/

Dagens Gossip