Det kan blive dyrt at gå til lægen

»Jeg tør ikke sige, hvad det kommer til at koste. Men det bliver meget dyrere end de takster, som det offentlige har i dag,« siger Henrik Dibbern, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) til avisen.

Som det er i dag, modtager en læge 132 kroner hver gang en patient træder ind ad døren til konsultation. Der kommer så et tillæg oveni ved yderligere behandling, eller hvis der for eksempel skal tages en blodprøve.

Men den pris bliver fremover fordoblet, mener professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard.

»Det kan meget vel komme til at koste mellem 300 kroner og 900 kroner at gå til lægen,« siger han og begrunder blandt andet prisstigningen med, at lægerne i dag får et standardhonorar af regionerne for bare at have en praksis med patienter.

Hvis ydernumrene forsvinder, vil alle lægens udgifter skulle dækkes af patientbesøgene, og om beløbet så bliver refunderet helt eller delvist, er stadig uvist.

»Det kommer an på, hvilken takst der bliver sat, og hvad, vi synes, er den rigtige takst. Og hvor meget vi vil inddrage hospitalerne,« siger regionernes formand, Bent Hansen (S).

Danske Patienter vurderer, at betalingen vil få færre danskere til at gå til lægen og især ramme de fattigste.

»Det tankevækkende er, at det vender den tunge ende nedad. Det at lægge 300-500 kroner ud til en konsultation er mange penge for nogle, og det betyder, at man trækker det ud at gå til læge med sine symptomer, og at sygdommen udvikler sig mere og mere,« siger formand Lars Engberg til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip