Det kan snart være slut med kaffe: Se her, hvornår det sker

Skrevet af Sol Stoffregen

04/09/2016

Dagens topnyheder

For mange mennesker er kaffe ikke bare hvilken som helst drik. Det er bl.a. mirakeldrikken, der får en på benen om morgenen, når øjnene ikke vil åbne, og kroppen strejker.

Men der er dårligt nyt til alle kaffeelskere, for kaffe kan meget vel blive fortid, fremgår det af en ny rapport fra The Climate Institute, skriver den britiske avis The Independent

I rapporten lyder det, at hvis den globale opvarmning fortsætter i nuværende spor, er der stor sandsynlighed for at kaffen er uddød i 2080.

Læs ogsåForsker: Chokolade og rødvin er nøglen til vægttab

Så det er bare med at nyde din mokka, selvom der er et par år til den spåede dødsdom - 64 år kan hurtigt få ben at gå på.

Det er de stigende temperaturer, der vil spænde ben for kaffebønder, da for meget varme vil ødelægge jorden, der bruges til at dyrke kaffebønner.

Svampe og skadedyr gør det heller ikke nemmere for kaffebønderne, faktisk forudser rapporten, at disse to ting vil halvere verdens kaffeproduktion i 2050.

Læs også: Dansk forskning: Det gør cola ved din tissemand

Men allerede inden 2080 vil du kunne smage forskel, når du sætter kaffekoppen for munden, eftersom kaffekvaliteten vil dale på grund af de høje temperaturer længe før 2080.

Hvis klimarapporten har ret, vil kaffe også blive en dyr affære, eftersom der bliver kamp om de færre kaffebønner.

Måske vil vi i fremtiden opleve nogle meget klimabeviste kaffeelskere, der vil kæmpe for deres sorte drik.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: