Det københavnske boligsalg tager sig en puster

Skrevet af admin

20/05/2016

Dagens topnyheder

Der bliver ikke solgt lige så mange ejerlejligheder, som der har gjort.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Ifølge siden er antallet af solgte ejerlejligheder faldet med 8,5 procent, hvis man sammenligner årets første fire måneder med samme tidspunkt sidste år.

I København, hvor der i den grad har været drøn på markedet, er faldet dog klart størst. Her var der i de første fire måneder 16 procent salg af lejligheder.

Uanset hvor man befinder sig geografisk, er der dog solgt flere ejerlejligheder i årets første fire måneder end samme periode i årene 2010-2014.

Men ikke alle landsdele har kunnet matche de høje salgstal fra sidste år. Det gælder København by, Sydjylland, Vest- og Østjylland.

Faldet skyldes, at niveauet var usædvanligt højt sidste år, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- I og med at der blev solgt usædvanligt mange lejligheder netop her sidste år, er en del af markedet også mættet.

- Mange af dem, der gerne ville have en lejlighed, slog til sidste år, da renten var lav, siger Birgit Daetz.

I Vest- og Sydsjælland derimod er der fremgang på antallet af villaer og rækkehuse som det eneste sted i landet. I området er der i de første fire måneder af 2016 blevet solgt fem procent flere villaer og rækkehuse.

- De lave boligpriser har formodentlig spillet en rolle, og mange har nok vurderet, at de nemt kan leve med at pendle fra eksempelvis Holbæk eller Ringsted, hvor de kan få langt mere hus for pengene end tættere på hovedstaden, siger Birgit Daetz.

- I de områder kan man få noget mere for pengene, og så er flere parate til bo længere væk fra København.

/ritzau/