Det kræver en minimal indsats: Simpel metode kan sikre dig 3.000 kroner

Skrevet af Emil Martesen

16/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kræver en minimal indsats.

Dagens topnyheder

Er du klar over, at din opsparing kan vokse sig mærkbart større, hvis du blot klikker et par enkelte gange i din browser?

Mange danskere overser muligheden for at øge deres beløbet på deres opsparing gennem bedre rentesatser. Et skift fra den sædvanlige lønkonto til en opsparingskonto med højere rente kan være en profitabel beslutning.

Det fremhæver Jens Hjarsbech Urhskov, der er cheføkonom hos Mybanker. Han betegner det som 'super nemme penge'.

Sådan skriver B.T.

"Det er super nemme penge. Man kan lige så godt gøre det, fordi det altså er nemt, og så får man trods alt lidt ud af at have penge stående fremfor at tabe penge ved at renten lige nu er under inflationen", forklarer han.

På de fleste lønkonti er indlånsrenten kun 0,25 procent, men ved at overføre penge til en opsparingskonto, kan man opnå renter på op til 3,5 procent.

For eksempel vil en sum på 100.000 kroner med en rente på 3,5 procent indbringe yderligere 3.500 kroner årligt.

Noget, der også er værd at overveje, er, at højere renter ofte kan opnås, hvis man accepterer at binde sine penge i en bestemt periode:

"Trækker man pengene ud før den låste periode ophører, risikerer man at betale et gebyr for det. Så skal man bruge de penge, man rykker hen til en opsparingskonto, om to måneder, er det bedre at vælge en konto, som ikke er låst", lyder det fra cheføkonomen.

I Danmark oplever flere borgere et økonomisk pres, som gør det sværere at få enderne til at mødes hver måned.

Her kan et par tusinde kroner gøre en stor forskel, da de kan hjælpe med nødvendige udgifter eller uventede regninger, hvorfor du bør overveje at flytte din opsparing til en anden konto.