Det kræver kun få klik: Sådan kan du se andres placering på Google Maps

Skrevet af Emil Martesen

14/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kræver kun få klik.

Dagens topnyheder

Teknologien er konstant under udvikling, og vores liv bliver mere og mere digitaliserede, er evnen til at dele og se hinandens placeringer blevet en værdifuld funktion for mange.

Google Maps, en af de mest udbredte navigationsapps, tilbyder netop denne mulighed.

Og det falder på et tørt sted for folk i hele verden. 

Hvad enten det drejer sig om at holde styr på en ven, der er på vej til et mødested, eller at sikre sig, at ens børn er ankommet sikkert til deres destination, giver Google Maps brugerne mulighed for at dele deres realtidsplacering.

Det skriver Dagens.com

Men for at gøre brug af denne funktion, er det først og fremmest nødvendigt, at den person, hvis placering ønskes set, aktivt har valgt at dele denne information med dig. Det kræver, at vedkommende har aktiveret placeringstjenester på sin enhed og derefter inden for Google Maps-appen vælger at dele sin placering.

Brugeren kan vælge at dele sin placering for en bestemt tidsperiode – fra en time op til en hel dag – eller endda vælge at dele den på ubestemt tid, indtil funktionen manuelt deaktiveres.

Og når placeringen er delt, kan du som modtager nemt tilgå denne information direkte fra din egen enhed. Du vil modtage en notifikation, som, når den åbnes, viser den delende brugers placering på kortet i realtid.

Men det stopper ikke her. 

Den kan endda vise yderligere information såsom batteriniveau og forventede ankomst- eller afgangstider, hvis en rute er blevet delt.

Det er også værd at bemærke, at for brugere under 18 år er der visse begrænsninger for, hvor længe de kan dele deres placering, hvilket er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for at beskytte yngre brugere.

Denne funktion er ikke kun begrænset til smartphones og tablets; den kan også tilgås fra en computer, hvilket giver en fleksibel og tilgængelig måde at holde øje med dem, man holder af, eller simpelthen for at koordinere møder mere effektivt.