Det lettiske speedway-grandprix er aflyst efter regn

Det lettiske speedway-grandprix i Daugavpils er blevet aflyst forud for semifinalerne, da store mængder regn gjorde det umuligt at køre grandprixet færdigt.

Nicki Pedersen og Peter Kildemand havde ellers kvalificeret sig til semifinalerne, men de to danskere fik ikke muligheden for at køre efter sejren.

De enorme mængder nedbør gjorde ganske enkelt banen for farlig at køre på.

I stedet blev polakken Maciej Janowski kåret som vinder, da han var den kører, som havde samlet flest point i de indledende heats.

Godt midtvejs i grandprixet så det ellers lovende ud for alle fire danske kørere, der alle lå godt til i forhold til at komme i semifinalen - og banen var fortsat brugbar.

Men skuffende kørsel i deres respektive sidste heat sendte Niels-Kristian Iversen, som ellers vandt i Cardiff for to uger siden, og Michael Jepsen Jensen ud i mørket, mens Peter Kildemand omvendt kom fra baghjul og sneg sig med blandt de otte sidste.

Her gjorde han Nicki Pedersen, som var godt kørende hele aftenen, selskab, men efter at de otte tilbageværende kørere havde valgt startpositioner til semifinalerne, tog regnen yderligere til.

Og efter 20 minutters overvejelser måtte arrangørerne opgive at køre grandprixet til ende.

Lidt godt nyt var der dog for Nicki Pedersen, som hentede tre point på førende Tai Woffinden i VM-stillingen.

Dermed er danskeren nu kun ni point efter briten, selv om han formentlig ærgrer sig over ikke at få muligheden for at køre sig endnu tættere på Woffinden, der ikke havde voldsomt god fart i cyklen i Letland.

Niels-Kristian Iversen er fortsat nummer fire i VM-stillingen og Michael Jepsen Jensen nummer ni.

Årets første grandprix i Polen blev også aflyst grundet en dårlig bane, og der valgte arrangørerne også, at de point, som alle kørerne havde nået at samle inden aflysningen, kom til at tælle i VM-stillingen.

Næste grandprix er i Målilla i Sverige 25. juli.

/ritzau/

Dagens Gossip