Det ligner almindelige ris, men de indeholder desværre en ubehagelig hemmelighed

Skrevet af Kirstine Petersen

07/09/2015

Dagens topnyheder

Fødevaresikkerhed eller –hygiejne er ikke det, der falder en først ind, når man tænker på Kina. Beklageligvis. Alligevel kan man stadig chokeres.

Fx over den nyeste skandale i Guangdong-provinsen, hvor en kvinde oplevede noget mystisk under aftensmaden.

Hende og familien havde indtil da ikke bemærket noget usædvanligt, men nu bed hun altså i noget hårdt, skriver Shanghailist.

Kvinden med navnet Cai spyttede det hårde stykke ud og inspicerede det i hånden. Det viste sig at, risene var "spædet op" med falske ris, der bestod af stykker af sammenrullet papir.

Læs også: Kina godkender danske mejerier efter mælkeskandale

Cai meldte fundet til politiet, hvor hun også fortalte, at risene var købt hos en gadesælger, der havde forsikret hende om, at risene var groet lokalt og ikke indeholdt pesticider. Hvem ved; måske havde han ret i det med pesticiderne.

Problemet med netop falske ris er ikke nyt i Kina. Tidliger på året faldt en anden forbruger ifølge mediet Apple Daily således ifølge avisen plastikstykker i sin ris som en slags ”dejligt” knasende substitut for den ellers ønskede fødevare.

Via @StandNewsHK : Made in #China fake rice made of plastic flushing into #India, #Vietnam #food pic.twitter.com/QJhLXQ3vXD

— Chris Derps (@ChrisDerps) 19. maj 2015

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: