Det ligner sejr til Putin-allieret i Moskva-valg

Det viser valgstedsmålinger efter søndagens valg ifølge Reuters.

De første to exit polls udråber nemlig præsidentens allierede og dermed Kremls favorit, Sergei Sobyanin, som vinder med 53 procent af stemmerne. Det rapporterer nyhedsbureauerne Itar-Tass og det statslige RIA.

Sobyanin, som er fungerende borgmester og udpeget af regeringen, skulle have mindst 50 procent af stemmerne for at vinde og undgå endnu en afstemning.

Men modkandidaten Navalny udfordrer resultatet, for ifølge den exit poll, som hans kampagne har foretaget, så er Sobyanin endt med 46 procent af stemmerne, mens han selv har fået 29 procent.

RIAs valgstedsmåling viser til gengæld, at fordelingen hedder 53 procent mod 32 procent, mens Itar-Tass’ måling giver Sobyanin sejren med 52,5 procent mod 29,1 procent.

Sergei Sobyanin er regeringens tidligere stabschef, og da præsident Putin tidligere søndag afgav sin stemme, lagde han ikke skjul på sin støtte.

»Så store byer har ikke så meget brug for at blive styret af politikere. Der er brug for forretnings-lignende, konkrete, jeg vil endda sige afpolitiseret mennesker, teknokrater, der ved, hvordan man arbejder, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det og tage ansvar,« sagde Putin, tilsyneladende også som et angreb på regeringskritikeren Navalny.

Efterfølgende sendte regeringen ligeledes en kommentar ud, hvor Putin slog fast, at han var »sikker på«, at hans kandidat ville gå ud fra valget som vinder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip