Det lysner for Flügger oven på store it-problemer

Efter at malingkoncernen Flügger igennem store dele af 2015 var plaget af store problemer med et nyt it-system, som belastede salg og indtjening, er omsætningen steget igen.

Det skriver Ritzau Finans, efter at selskabet onsdag har offentliggjort sit kvartalsregnskab, som dækker over månederne november, december og januar sidste år.

Omsætningen i selskabet bag de store danske farvehandler steg i tredje kvartal med 12 procent til 323,8 millioner kroner, på trods af at vinteren er lavsæson for selskabet.

Flügger fremhæver en god udvikling i Danmark, Sverige, Polen og Kina. Derimod dykkede salget i Norge, primært som følge af en ugunstig udvikling i valutakurserne.

Dermed har selskabet vendt udviklingen fra de seneste kvartaler, hvor indkøringen af et såkaldt ERP-system kostede dyrt. It-systemet samkører ordrer, salg, indkøb, lagre og økonomistyring.

Selskabet skriver ifølge Ritzau Finans i regnskabet, at omsætningen i tredje kvartal ikke bare er højere end samme periode sidste år, hvor der var it-problemer, men også højere end året inden, hvor der ikke var problemer med ERP-systemet.

- Den positive salgsudvikling ventes at fortsætte i forretningsårets sidste tre måneder, med mindre forårsvejret skuffer, skriver Flügger.

Desuden oplyser selskabet, at det i øjeblikket kører en retlig tvist med leverandøren af det pågældende it-system.

På driften er der dog ifølge regnskabet et minus på 58 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en mindre forbedring fra samme periode året før, hvor der var et minus på 65,5 millioner kroner, skriver Ritzau Finans.

Selskabet fastholder forventningerne til 2015/16 om en omsætning på cirka 1800 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip