Det moderen siger til sin datter sekunder inden bilulykke, vil ændrer din måde at køre bil på for evigt

Husene i villakvarteret glider roligt forbi vinduet på bagsædet, og her sidder datteren og taler med moderen, der kører et ærinde i familiebilen.

Under køreturen snakker de om legetøj, gøremål og andre dagligdags ting.

En biblyd får moren til at fjerne blikket fra vejen og ned på mobiltelefonen, der beretter om, at alle hendes venner synes godt om det foto af datteren, som hun har lagt op på Facebook.

Mere skal der ikke til.

I næste øjeblik kører familiebilien frontalt ind i en modkørende bil på den ellers stille vej.

Ulykken får tiden til at stå stille hos naboerne og de legende børn på vejen, og de overværer med chok den forfærdelige katastrofe, der netop har fundet sted og som har slået datteren og moderen ihjel.

Læs også: Rådet for Sikker Trafik: Vi skal have tal på trafikvrede

Budskabet i den flotte kampagnevideo er ikke til at misforstå.

At fjerne fokus fra vejen til telefonen i bare ét sekund kan vise sig at være forskellen mellem liv og død - og livet er mere værd end en SMS eller en ny besked på Facebook.

Se den flotte og tankevækkende video om, hvor hurtigt det gå galt bag rettet, hvis man 'bare lige' skal tjekke det ene eller andet på den lokkende telefon.

Vi anbefaler, at du ser hele videoen - der er lavet af det amerikanske teleselskab AT&T, der kalder mobil-kampagnen for It Can Wait - men den vigtigste del kommer omkring to minutter og ti sekunder inde i filmen. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip