Det Muslimske Broderskab frygter borgerkrig

Den udmelding har efterfølgende fået Det Muslimske Broderskab til at frygte en regulær borgerkrig forud for planlagte demonstrationer fredag.

»På fredag bør alle ærede egyptere gå på gaden for at demonstrere mod terrorisme og vold,« siger Abdel Fattah al-Sisi onsdag på et pressemøde.

En sammenslutning af tilhængere af Det Muslimske Broderskab har efterfølgende givet udtryk for, at de vil fortsætte deres demonstrationer, men advarer mod, at det kan ende med en ren massakre.

»Sisis trusler er en opfordring til borgerkrig,« forklarer ledende medlemmer af Det Muslimske Broderskab.

Ifølge AFP har 170 personer mistet livet i forbindelse med den seneste måneds uroligheder i Egypten.

Onsdag døde yderligere tre personer, efter at en bilbombe sprang i luften i Sinai. Eksplosionen skete kun få timer efter, at en bombe eksploderede ved en politistation i en provins nord for Kairo tidligt onsdag morgen.

Lederen af Det Muslimske Broderskab, Essam al-Erian, skriver på sin Facebook-profil, at Morsis tilhængere ikke lader sig skræmme af opfordringerne fra den egyptiske hærchef.

»Truslerne vil ikke forhindre, at millioner af mennesker fortsat vil demonstrere,« skriver han.

Det Muslimske Broderskab, som fik Morsi til magten ved landets første demokratiske valg i 2012, anklager hæren for at stå bag et kup, der har afsløret dyb politisk splittelse i den arabiske verdens mest folkerige nation.

Situationen i Egypten har på det seneste rystet dele af det internationale samfund, og i USA har man diskuteret muligheden for at sende F16 kampfly til landet. Men ifølge det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har præsident Barack Obama onsdag aften afvist den mulighed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip