Det Muslimske Broderskab stemples som terrorbevægelse

Grebet om Det Muslimske Broderskab i Egypten bliver nu strammet yderligere, idet premierminister Hazem Beblawi stempler organisationen som en "terrorbevægelse".

Det oplyser en talsmand for Beblawi tirsdag ifølge det statslige nyhedsbureau Mena.

Meddelelsen kommer få timer efter, at en bilbombe udløste død og ødelæggelser ved et politihovedkvarter i byen Mansura i den nordlige del af landet. Mindst 14 personer er dræbt som følge af nattens angreb, og over 100 er såret.

Det vides ikke, hvem der står bag angrebet.

Det Muslimske Broderskab har haft det svært og fået indskrænket sine rettigheder, siden præsident Mohamed Mursi blev sat fra posten af militæret i begyndelsen af juli.

Under de store folkelige demonstrationer mod Mursi blev han og bevægelsen blandt andet beskyldt for at ville islamisere Egypten.

Flere hundrede af bevægelsens medlemmer blev dræbt under de ugelange sammenstød med sikkerhedsstyrker og militæret.

I september blev det forbudt for medlemmer at gennemføre aktiviteter for bevægelsen. Og en domstol besluttede ved samme lejlighed, at organisationens værdier skal beslaglægges.

Den nuværende regering er udpeget af militæret. Regeringen har ofte beskyldt Broderskabet for at finansiere og træne militante, som har gennemført adskillige væbnede angreb mod sikkerhedsstyrkerne.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip